Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ želi dobiti izbore

'Vlahušić je od Dubrovnika napravio cirkus'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U HDZ-u tvrde da je aktualni dubrovački gradonačelnik od Dubrovnika napravio - cirkus.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić (HDZ) rekao je u petak navečer kako HDZ mora dobiti predstojeće izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće u Dubrovniku kako se ''ne bi dogodilo da Andro Vlahušić koji je od Dubrovnika napravio cirkus ponovno uđe u zgradu gradske uprave''.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ODBACILI OPTUŽBE Iz ŽUC-a Dubrovnik odgovaraju na optužbe vijećnika: "Cesta Korčula-Račišće je cesta života" Slika nije dostupna NAJAVILI I PRIJAVU Dvoje vijećnika zbog krivotvorenja u projektu rekonstrukcije ceste traži ostavku dubrovačko-neretvanskog župana Dobroslavića. Županija: "Nastavljamo s projektom

Na predstavljanju kandidata koalicije HDZ-HSS-HSP AS-HSLS-BUZ-HDS za Gradsko vijeće Dubrovnika, Dobroslavić je istaknuo kako je suradnja na relaciji Županija – Grad s bivšim dubrovačkim gradonačelnikom bila gotovo nemoguća, te kako on ne smije biti ponovno gradonačelnik jer je pravomoćno osuđen čovjek.

''Moramo dobiti ove izbore da Vlahušić opet ne uđe u zgradu Grada. On je od Dubrovnika napravio cirkus. Vlahušić ne može biti gradonačelnik jer je pravomoćno osuđen za aferu Šipan. Stigla mu je presuda, a on za sebe kaže kako je slobodan čovjek'', rekao je župan Dobroslavić.

Predsjednik županijskog odbora HDZ-a Branko Bačić osvrnuo se na to da je upravo HDZ kao najjača oporbena stranka u Dubrovniku zaslužan za neizglasavanje proračuna. Bačić je istaknuo kako je takav potez gradske organzacije bio u potpunosti opravdan.

Andro Vlahušić najavio kandidaturu unatoč pravomoćnoj presudi u 'aferi Šipan'

''HDZ nije mogao ostati u koaliciji s ljudima koji su osuđeni. Nismo mogli ni smjeli čekati presudu u aferi Šipan. Da smo ostali u Dubrovačkom dogovoru snosili bi odgovornost za to. Ne može se obraz kupovati s par stotina tisuća kuna koliko će koštati novi izbori. Izlazak iz Dubrovačkog dogovora je bila opravdana odluka Gradskog odbora HDZ-a, kao što je bila i odluka da se ne podrži proračun'', rekao je Bačić.

Predsjednik dubrovačkog HDZ-a Mato Franković i kandidat te stranke za gradonačelnika je ponovio kako je najveća koalicija oformljena upravo oko HDZ-a, te kako je uvjeren da će ih građani velikom većinom podržati drugu nedjelju u ožujku.

''Siguran sam da ćemo imati većinu u Gradskom vijeću i kako ćemo pobjedu odnijeti u prvom krugu izbora 8. ožujka'', rekao je Franković te zaključio kako očekuje pobjedu na temelju programa koji u prvi plan ne stavlja novac, već građanina, čovjeka i njegove probleme kao i ravnomjeran razvoj Dubrovnika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene