Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada traži rješenje

Dobra vijest za napaćene Hrvate: Rezanja plaća i mirovina neće biti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ipak, nije dobra vijest što se proračun slabije puni zbog čega će Vlada u rujnu napraviti novi rebalans.

Ako je dobra vijest što kreditni rejting nije dodatno snižen i što će sljedeće godine ipak biti gospodarskog rasta, nije dobra vijest što se proračun slabije puni pa će u rujnu Vlada napraviti novi rebalans.

Minus u blagajni i dalje je prevelik u odnosu na zahtjeve Europske Unije, no iz Vlade stiže obećanje kako ga neće smanjivati novim porezima i nametima kao ni rezanjem plaća i mirovina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bilo bi idealno Vujčić: Odmah napraviti rebalans proračuna i provesti barem neke reforme Slika nije dostupna Priprema tehničkog rebalansa Ministar Linić sljedećeg tjedna predstavlja proračun za 2013. godinu

Dok se u Umagu rekreira s reketom u ruci, potpredsjednika Vlade, Branka Grčića, pravi meč očekuje u rujnu. Novi rebalans proračuna. Zbog manjih prihoda od PDV-a državna blagajna se slabije puni pa je rupa u proračunu i dalje prevelika za EU zahtjeve.

'Više nema proračunskih zaliha'

Potpredsjednik očekuje da će situaciju popraviti turistička sezona i obećava kako neće biti novog rezanja plaća i mirovina.

'Dakle u tom dijelu definitivno ne. Ako bude određenih korekcija bit će u području kapitalnih ulaganja i materijalnih troškova, ali smanjenja prava više nema', rekao je Grčić za Dnevnik Nove TV.

Kako poboljšati situaciju u novčanicima građana - to rješenje traži Vlada. Zasad još razmatraju što će učiniti s poreznim razredima i neoporezivim dijelom plaće.

Lalovac protiv varalica: Na meti svi koji su stekli milijune varajući državu!

'Da bi takve promjene doprinijele poboljšanju kupovne moći onog srednjeg višeg sloja stanovništva koji bi u biti možda i najviše doprinio povećanju osobne potrošnje, a to znači onda i bitno doprinio oporavku BDP-a', objasnio je potpredsjednik Vlade.

Manje poreza od plaća ne bi osjetio državni proračun, ali bi manje bilo u lokalnim blagajnama.

Uz muke po proračunu tu je i gospodarska svakodnevnica

'Da, rasteretiti građane povećati im prihode, to je dobro za ekonomiju, ali s druge strane osigurati prihode. Imamo porez na dobit koji je pao, međutim, ako govorimo o financiranju tada treba omogućiti lokalnoj samoupravi izvore prihoda koji će omogućiti i funkcioniranje lokalne samouprave', smatra pulski gradonačelnik Petar Miletić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene