Elektroničko bankarstvo, ilustracija
Elektroničko bankarstvo, ilustracija Foto: Getty Images

USKOK je donio rješenje o provođenju istrage protiv hrvatske državljanke zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja isprave.


''Okrivljenica je u razdoblju od 22. kolovoza 2008. do 21. listopada 2019., kao referentica za društvene i opće poslove u Odjelu za upravne djelatnosti Općine Generalski Stol, između ostalog zadužena i za poslove platnog prometa te isplata pomoći iz socijalnog programa Općine, u namjeri da si pribavi nepripadnu imovinsku korist u znatnom iznosu, sa žiroračuna Općine putem aplikacije elektroničkog bankarstva za čije korištenje je u ime Općine bila ovlaštena, novčana sredstva isplaćivala na veći broj svojih osobnih tekućih računa otvorenih u različitim bankama'', priopćili su iz USKOK-a.

Kroz ukupno 1789 različitih transakcija na svoje je račune isplaćivala financijska sredstva osigurana u Općinskom proračunu u svrhu programa sufinanciranja u poljoprivredi, jednokratne novčane pomoći te naknade s područja socijalne skrbi. Na opisani je način, na štetu proračuna Općine Generalski stol, pribavila imovinsku korist od najmanje 974.084 kuna.

Provala u šibenski pravoslavni hram - 4 Pupovac pozvao na smirivanje tenzija nakon provale u pravoslavni hram: "Duboko smo uvjereni da ovo nije nitko napravio iz vjerskih ili etničkih pobuda"

Ukrali oko 150 komada čokolade Pao im je šećer? Dvojac ukrao više od 150 čokolada, usput uzeli tostere, odjeću i ogledala

''Nadalje se osnovano sumnja da je okrivljenica, kako bi prikrila stvarni tijek novčanih sredstava i neistinito prikazala da su novčana sredstva Općine iskorištena za predviđenu namjenu, izrađivala neistinite izvode po transakcijskom računu Općine. Nakon ispisivanja računa je kao primatelje naknade navodila različite fizičke i pravne osobe iako je znala da im naknade nisu isplaćene. Također je kao opis plaćanja navodila da su naknade isplaćene s osnova socijalnog ili poljoprivrednog programa iako je znala da navedeno nije istina. Zatim je tako sačinjene nevjerodostojne izvatke, znajući da njihov sadržaj nije istinit, predavala u računovodstvo Općine radi knjiženja'', priopćili su.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju