Euri
Euri Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu provodi istragu protiv 52-godišnjaka i 54-godišnjaka zbog pokušaja prevare. 59-godišnjoj ženi predstavili su se kao policajci i zatražili da podigne poveću ušteđevinu u banci kako bi provjerili radi li se o krivotvorenom novcu.


U Splitu je pokrenuta istraga protiv dvojice muškaraca, 52-godišnjeg i 54-godišnjeg muškarca. Oni su, za sada na još neutvrđen način, došli do informacije o ženi koja na računu ima poveći iznos novca.

Sumnja se da su 59-godišnjakinju nazvali na fiksni telefon u petak u Splitu i predstavili joj se kao policajci koji moraju provjeriti njezin novac.

Rekli su joj kako se sumnja da je krivotvoren i da ga mora podići s računa u banci i donijeti kući. 59-godišnjakinja im je povjerovala i otišla u banku s namjerom da podigne poveću svotu, 47.000 eura.

Spasila je službenica u banci

Službenica u banci odbila joj je isplatiti veliki iznos novca bez prethodne najave. Kad su je lažni policajci ponovno nazvali, 59-godišnjakinja im je odgovorila da ne može podići toliki iznos novca. Oni su joj rekli da ode u banku i podigne 17.000 eura.

Vratila se u banku. Službenica u banci je posumnjala kako se radi o mogućoj prevari i nazvala je policiju. Za to vrijeme 59-godišnjakinja je lažnim policajcima rekla da nije mogla podići više od 5000 eura. Oni su joj rekli da će policijski dostavljač doći u subotu oko devet sati po novac.

Na njezinim vratima pojavio se 52-godišnjak kojega su policajci dočekali i uhitili. Sudac istrage odredio je istražni zatvor protiv 54-godišnjaka.

Policija građanima poslala upozorenje

Policija upozorava građane da ne nasjedaju na ovakve ili slične prevare kako ne bi postali žrtve kaznenih djela.

Lastovo - 1 Raspisana tjeralica za bračnim parom: Lažnim ugovorima uknjižili se na niz nekretnina na Lastovu

Dino Ljutić Uhićen čovjek koji je za teško bolesnu ženu skupio više od tri milijuna kuna: Novac je potrošio na kladionicama?

"Ako vas nepoznata osoba traži da podignete novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne podižite novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ako smatrate da se radi o prevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj bez odgode prijavite policiji", poručuju iz PU splitsko-dalmatinske.