Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Danas nije zadnji dan

Ipak produljen rok: Zagrepčani štetu od poplava ipak mogu prijaviti do 6. kolovoza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Grad u utorak odredio da rok za prijavu šteta od bujice bude do danas u podne, Milan Bandić produžio ga je za još tjedan dana.

Milan Bandić ipak je produljio rok za prijavu štete od poplava koje su pogodila Zagreb 24. srpnja. 

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu

Pozvao je sugrađane koji do danas nisu prijavili štete da to učine do idućeg četvrtka, 6. kolovoza, do 12 sati.

Kako je i ranije najavio gradonačelnik, cilj je da građani podnesu prijavu čim prije kako bi Gradske službe što brže i efikasnije pokrenule proceduru pomoći unesrećenim sugrađanima.

U Gradu podsjećaju na to da je u prijavi potrebno navesti ime, prezime, adresu i dostaviti fotografije šteta ako one postoje.

"Štetu građani kao i pravne osobe mogu prijaviti nadležnom vijeću gradske četvrti, vijeću mjesnog odbora ili Gradskom uredu za mjesnu samoupravu na e-mail mjesna-samouprava@zagreb.hr", kažu u Gradu i podsjećaju da se zbog epidemiološke situacije preporučuje prijava mailom.

"Ako se ne služite mailom, telefonski možete kontaktirati s vijećima gradskih četvrti, mjesnih odbora ili ureda za mjesnu samoupravu, ili u njih doći osobno", napominju. 

Svi kontakti mogu se naći na službenim stranicama Grada Zagreba.

Predomislili se oko roka

Iz Ureda za mjesnu samoupravu u utorak je poslan dopis s nalogom svim vijećima gradskih četvrti i mjesnim odborima da se radi svih aktivnosti vezanih za utvrđivanje razmjera nastalih šteta žurno, a najkasnije do četvrtka, 30. srpnja u podne dostavi popis oštećenih objekata. Zagreb je naš! i Za grad zatražili produljenje roka na mjesec dana. 

"Dakle, dan je rok kraći od 48 sati, što nije dovoljno ni da se obavijesti građane, a kamoli da se skupe potrebni podaci", istaknuli su u tim strankama. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene