Za sve što platite morate dobiti račun. U akciju su krenuli porezni inspektori. Do kraja vikenda pojačano će kontrolirati izdavanje računa diljem jadranske obale. Kamere Dnevnika Nove TV danas su ih u stopu pratile u nadzoru riječkih kafića.

Galerija


Izgledaju kao i svi drugi gosti lokala. Tri porezna inspektora naručuju piće i čekaju pravi trenutak za akciju. Nakon kratkog dogovora, plaćaju račun i - kreću.

Vezani članci Otac netalog Karla Kuratanjeka Dubravko Kurtanjek (Foto: Dnevnik.hr) Otac nestalog Karla za Dnevnik Nove TV: ''Nemamo nikakvu konkretnu dojavu. Vrati nam se, sine!" Karlo Kurtanjek (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Dnevnik Nove TV donosi detalje slučaja misterioznog nestanka mladića iz Zagreba. Imaju li istražitelji ikakav trag?

"Evo da se predstavimo, kolega i ja smo iz porezne uprave, odjel nadzora, imamo jedan nadzor fiskalizacije u ovom vašem ugostiteljskom objektu. Prvo ćemo malo na kasu izbrojiti stanje prometa", predstavio se djelatnicima kafića Sandi Host, viši inspektor.

Viška novca u blagajni nema, a računi se redovito izdaju. Uručuje se obavijest i porezni nadzor je gotov. U uredu će poreznici još provjeriti ima li tvrtka kakav dug.

Istu proceduru poreznici ponavljaju u kafiću pokraj. Srećom po ugostitelje, sve je u redu. Od početka godine, obavili su više od pet tisuća ovakvih nadzora. U čak polovici otkrivene su nepravilnosti.

"Bilo nam je najzanimljivije kad smo konzumirali hranu i piće i dobili račun na kartonu od cipela", prisjetio se jednog slučaja Davor Pernar, voditelj odjela za fiskalizaciju, područni ured Rijeka.

Za razliku od prošlih godina, Porezna obećava kako objekte neće više zatvarati, već će za prekršaje prvo upozoravati. Kazne iznose od 10 do 500 tisuća kuna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr