Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zvijerka pod stresom

Dnevnik Nove TV otkriva gdje je završila divlja mačka ulovljena u Gorskom kotaru: Imala je čip, traži se vlasnik

Aktualno Galerija Pronađena divlja mačka - 1 Pronađena divlja mačka - 1 Foto: DNEVNIK.hr Pronađena divlja mačka - 2 Pronađena divlja mačka - 2 Foto: DNEVNIK.hr Pronađena divlja mačka - 3 Pronađena divlja mačka - 3 Foto: DNEVNIK.hr Pronađena divlja mačka - 4 Pronađena divlja mačka - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Pronađena divlja mačka - 5 Galerija 1/5 >>
Serval, divlja mačka o kojoj je danima brujao Gorski Kotar pronašla je privremeni dom, no zbog životinjskih zaraznih bolesti, još je u karanteni. Iako ima sreću što je pronađena jer u divljini vjerojatno ne bi preživjela, loše za nju je što je pronađena baš za vikend pa se još ne može doznati ni tko joj je vlasnik, ni iz kojeg je legla potekla. Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Amela Čilić.

Zbog ptičje gripe, ženka servala pronađena u Gorskom kotaru još će neko vrijeme boraviti u kontroliranim uvjetima.

Nakon što je pronađena u Gorskom Kotaru ženka servala u petak navečer je najprije stigla u Zagreb, da bi poslijepodne doputovala u Centar za zaštićene životinje Ruščica, kod Slavonskog Broda.

''Životinja će biti zbrinuta u adekvatne prostore, prikladne toj vrsti životinje. Ona je prošla to što je prošla, svi znamo da nije baš bilo ugodno, kazao je Mirko Milec iz Centra za zbrinjavanje zaštićenih životinja.

Put je očito dobro podnijela, naime, kako objašnjava veterinar Branimir Reindl: ''Životinja se ponaša vrlo korektno, rekao bih prijateljski. Naravno, ona je pod stresom, mi smo joj novi, ona puše, frkće, malo reži, ali ništa da bi pokazala želju za napadom ili bilo što.''

Pročitajte i ovo Ilustracija ''Isus na biciklu'' Njegovu pomoć koristi čak i policija: "Kad sam počeo s ovim, pokretao me bijes, ali sada suosjećam s tim ljudima"

No, na najvažnija pitanja - koliko je dugo lutala divljinom i kome je pobjegla, odgovore bi mogao dati samo čip ugrađen pod krznom na vratu.

''Ako se očita čip, onda ćemo putem čipa stići do uzgajivača i od uzgajivača do samog vlasnika. Eventualno ako je vlasnik i registriran, znači da je bio kod nekog veterinara radi nekih usluga, čišćenja ili bilo čega drugog, onda ćemo imati i kontakt vlasnika'', objasnio je Reindl.

Divlja mačka već danima je hit na društvenim mrežama, gdje se ovih dana raspravljalo o misterioznoj životinji nalik tigru koja luta Gorskim Kotarom. Pronašla ju je obitelj Škrobonja u čijoj je šupi našla sklonište, a par sati ranije nezgodan susret s njom imala je i obiteljska kućna mačka Buba, koju je serval očito u strahu napao.

Pročitajte i ovo Risovica L13 s mladuncem, snimljeni u listopadu 2020. Međunarodni dan risa Točkice kao otisak prsta, čuperak na vrhu uha, karizmatična zvjerka oduzima dah: S Crvene liste neće tako skoro, no ''duh šume'' dobio je novu priliku za opstanak

Zanimljivo je da je prije tri godine veterinar Reindl prvi pregledao i Johnnyja, servala koji je nekoliko mjeseci lutao zagrebačkim područjem, nakon što je pri napadu pasa pobjegao vlasniku, a pronađen je, slično kao i ova mačka, na Sveta tri kralja.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr. 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene