Stanovnici Trogira i otoka Čiova odahnuli su nakon što je montiran i posljednji dio čelične konstrukcije mosta čime su povezane dvije obale i most spojen.

Galerija


Splitska ekipa Dnevnika Nove TV obišla je gradilište i provjerila kako napreduju radovi.

Vezani članci Gori požar na Čiovu - 1 Policija objavila uzrok velikog požara na Čiovu: Sumnja se da je podmetnut Požar na Čiovu - 3 Što je uzrokovalo veliki požar na Čiovu? "Ono što vatrogasci ovdje pričaju jest da dok su gasili jedan požar, planuo bi drugi, i to na više lokacija. Spominje se čak i neka neobična bijela smjesa"

Nakon više od tri godine od početka gradnje, most je napokon spojio obalu otoka Čiova i kopno. Na samome mostu vari se i buši na sve strane

„U utrobi broda radimo, spajamo cijevi za odvodnju oborinske vode. Naporno je, ima dima, prašine, svega…“, kaže radnik Ilija Vilić.

Gužva na gradilištu

Na samome mostu koji spaja kopno sa otokom Čiovo vlada poprilična gužva. U njegov dovršetak uključen je veliki broj radnika.

Rasklopni dio mosta će se po potrebi kada ovuda budu prolazili veći brodovi i dizati. Radnici trenutno rade na postavljanju hidraulike

Pristupne ceste su u završnoj fazi ali nisu još asfaltirane. Kad su ugledali most - mještani su malo odahnuli.

A gledan ga. Lipo ga je vidit, svi ga željno iščekujemo“, kaže Katarina iz Trogira.

Naslušali su se oni i pustih obećanja i vidjeli sve peripetije oko gradnje pa je sumnja uvijek prisutna

Fešta za otvorenje

Puštanje u promet očekuje se u srpnju.

Gradonačelnik Ante Bilić obećava veliku feštu na dan otvaranja mosta, no dotad prometni kaos treba trpjeti

Do same špice sezone posebnom regulacijom prometa nastojat će smanjiti gužve i činiti podnošljivim promet u Trogiru. Već sad se broji sitno pa se Trogirani nadaju se da će biti manje gužvi nakon otvaranja

546 metara dugačak most trebao bi olakšati život mnogima.

U idućim danima slijede radovi postavljanja hidraulike te opremanje mosta. Prema informacijama iz Hrvatskih cesta radovi napreduju sukladno planu i ugovorenim rokovima izgradnje, a to je srpanj ove godine. Mnogi očekuju kako će njegovim dovršetkom biti smanjene velike gužve.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr