Bliži se dovršetak izgradnje dugo očekivanog mosta Čiovo. Očekuje se bitno rasterećenje jer bi oko 60 posto prometa trebalo biti preusmjereno na novi most.

Galerija


Jutros su radnici Brodosplita na gradilište u Trogir plovnom dizalicom dopremili posljednji čelični segment mosta i montirali ga. Montažom središnjeg preklopnog dijela, koji će se otvarati zbog prolaska brodova, povezane su dvije obale. Radovi napreduju prema planu i most bi u promet trebao biti pušten u srpnju. Očekuje se bitno rasterećenje prometa, oko 60 posto trebalo bi biti preusmjereno na novi most.

Blži se dovršetak izgradnje Čiovskog mosta (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Blži se dovršetak izgradnje Čiovskog mosta (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Vezani članci Otvoren most Čiovo (Foto: Ivo Cagalj/Pixsell) - 1 Most Čiovo i službeno otvoren, lokalno stanovništvo slavi i konačni kraj prometnih gužvi Na gradilištu čiovskog mosta (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Dnevnik Nove TV na gradilištu mosta Čiovo: Montiran posljednji dio konstrukcije, Trogirani odahnuli: "Lipo ga je vidit'"

"Mislim da je ovo povijesni dan. Svi smo prezadovoljni i sretni jer napokon ćemo po svim obećanjima u srpnju dobit most i riješit ćemo se prometnih gužvi. Nakon 50 godina što se spominje gradnja mosta, sada će se napokon to realizirati", govori gradonačelnik Trogira, Ante Bilić.

"Mi smo u nepunih 6 mjeseci prihvatili dijelove koji neko drugi nije dovršio i izgradili nove te isporučili sve na lokaciju", govori glasnogovornik Brodosplita, Josip Jurišić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr