Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Mislim da je ovo povijeni dan"

Mještani Trogira napokon mogu odahnuti: Bliži se dovršetak izgradnje mosta Čiovo

Blži se dovršetak izgradnje Čiovskog mosta (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Blži se dovršetak izgradnje Čiovskog mosta (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Blži se dovršetak izgradnje Čiovskog mosta (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Blži se dovršetak izgradnje Čiovskog mosta (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Blži se dovršetak izgradnje Čiovskog mosta (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Blži se dovršetak izgradnje Čiovskog mosta (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Blži se dovršetak izgradnje Čiovskog mosta (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Bliži se dovršetak izgradnje dugo očekivanog mosta Čiovo. Očekuje se bitno rasterećenje jer bi oko 60 posto prometa trebalo biti preusmjereno na novi most.

Jutros su radnici Brodosplita na gradilište u Trogir plovnom dizalicom dopremili posljednji čelični segment mosta i montirali ga. Montažom središnjeg preklopnog dijela, koji će se otvarati zbog prolaska brodova, povezane su dvije obale. Radovi napreduju prema planu i most bi u promet trebao biti pušten u srpnju. Očekuje se bitno rasterećenje prometa, oko 60 posto trebalo bi biti preusmjereno na novi most.

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!" Trogir Pod zaštitom UNESCO-a Kamen u povijesnim ulicama zamijenili novim, građani bijesni: "Dragi turisti, dođite u Trogir, grad kojim vlada glupost i nepromišljenost"

Blži se dovršetak izgradnje Čiovskog mosta (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Blži se dovršetak izgradnje Čiovskog mosta (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

"Mislim da je ovo povijesni dan. Svi smo prezadovoljni i sretni jer napokon ćemo po svim obećanjima u srpnju dobit most i riješit ćemo se prometnih gužvi. Nakon 50 godina što se spominje gradnja mosta, sada će se napokon to realizirati", govori gradonačelnik Trogira, Ante Bilić.

"Mi smo u nepunih 6 mjeseci prihvatili dijelove koji neko drugi nije dovršio i izgradili nove te isporučili sve na lokaciju", govori glasnogovornik Brodosplita, Josip Jurišić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene