Bliži se dovršetak izgradnje dugo očekivanog mosta Čiovo. Očekuje se bitno rasterećenje jer bi oko 60 posto prometa trebalo biti preusmjereno na novi most.


Jutros su radnici Brodosplita na gradilište u Trogir plovnom dizalicom dopremili posljednji čelični segment mosta i montirali ga. Montažom središnjeg preklopnog dijela, koji će se otvarati zbog prolaska brodova, povezane su dvije obale. Radovi napreduju prema planu i most bi u promet trebao biti pušten u srpnju. Očekuje se bitno rasterećenje prometa, oko 60 posto trebalo bi biti preusmjereno na novi most.

16.02.2018.

"Mislim da je ovo povijesni dan. Svi smo prezadovoljni i sretni jer napokon ćemo po svim obećanjima u srpnju dobit most i riješit ćemo se prometnih gužvi. Nakon 50 godina što se spominje gradnja mosta, sada će se napokon to realizirati", govori gradonačelnik Trogira, Ante Bilić.

"Mi smo u nepunih 6 mjeseci prihvatili dijelove koji neko drugi nije dovršio i izgradili nove te isporučili sve na lokaciju", govori glasnogovornik Brodosplita, Josip Jurišić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr