Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvorena cesta

VELIKA FOTOGALERIJA Eksplozija kanalizacije: Šaht odletio na balkon hotela, nestalo struje i vode - ''Nema opasnosti od plinova''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Trogira Ante Bilić u četvrtak je objavio da je oko osam sati došlo je do eksplozije na kanalizacijskoj mreži na otoku Čiovu uslijed koje je jedan od šahtova odletio na balkon hotela. Za vrijeme radova bit će zatvoren dio te županijske ceste.

Jutros oko osam sati došlo je do eksplozije na kanalizacijskoj mreži na otoku Čiovu, na dijelu županijske ceste od starog mosta prema Okrugu.

Pročitajte i ovo Fekalije u Vranjičko-solinskom zaljevu Užas u blizini Splita FOTO "Govno koje je prelilo čašu": Građani zgroženi zbog fekalija u moru, zna se i krivac Otok Čiovo i dalje ima problema s manjkavom infrastrukturom (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Nije riječ samo o prometu Gore bazeni, dolje septičke jame: Stanovnicima Čiova i nakon mosta ostali problemi s infrastrukturom

''Odletio je kanalizacijski šaht na prvi kat balkona hotela. Zatvoren je taj dio ceste'', potvrdio je zamjenik zapovjednika Marin Buble za DNEVNIK.hr i dodao da su na terenu policija, HEP te djelatnici Vodovoda Split. 

Izletjelo sedam poklopaca

Potvrdili su to i iz policije. Oni su dojavu o izbijanju poklopaca šahte na području Čiova, Obali kralja Zvonimira, dobili oko 8 sati ujutro.

"Policijska ophodnja izašla je na teren po zaprimljenoj dojavi. Utvrđeno je kako je u toj ulici došlo do izbijanja sedam poklopaca za šahte. Taj dio ceste je od jutros zatvoren za promet", priopćeno je iz PU splitsko-dalmatinske.

Promet se preusmjerava preko Mosta hrvatskih branitelja, a na mjestu događaja obavit će se očevid. Iz policije navode da, prema do sada utvrđenim informacijama, u ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba.

Uz vodu nestala i struja

Trogirski gradonačelnik Ante Bilić na svom Facebook profilu objavio je da zbog prekida napajanja HEP-a na Čiovu, uslijed velikog opterećenja sustava ne radi crpna stanica Balan što je uzrokovalo i nestanak vode. Uz vodu, nestalo je i struje. ''Okrug Gornji i Donji će do otklanjanja kvara ostat bez vode (zone/ulice ovisno o vremenu uključenja pumpi) kao i dio Trogira (Špira Puovića, dio k. Tomislava, Saldun)'', napisao je Bilić.

 

Trenutno se, kaže Bilić, ispire i otplinjava kanalizacija, a o uzrocima eksplozije i trajanju sanacije će se znati više kad se obavi pregled.

Iz JVP Trogir su nam rekli da nema ozlijeđenih osoba. ''Nema opasnosti od plinova, vrtimo i dalje mjerenja. Nema većih šteta, kao ni ozlijeđenih osoba'', kazao je Buble.

Cesta je otvorena za promet od 14:50.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene