Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Donijela mnoge novosti

Mjesec dana cjelodnevne nastave: Dnevnik Nove TV doznaje kada će Ustavni sud donijeti odluku

Aktualno Galerija Nastava domaćinstva - 5 Nastava domaćinstva - 5 Foto: DNEVNIK.hr Nastava domaćinstva - 2 Nastava domaćinstva - 2 Foto: DNEVNIK.hr Nastava domaćinstva - 3 Nastava domaćinstva - 3 Foto: DNEVNIK.hr Nastava domaćinstva - 4 Nastava domaćinstva - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Nastava domaćinstva - 1 Galerija 1/5 >>
Kako doznaje Dnevnik Nove TV, već sljedeći tjedan trebala bi se znati odluka Ustavnog suda o cjelodnevnoj školi koja je donijela i novi predmet – Praktične vještine. Reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica otišla je na jedan sat i provjerila kako on izgleda u praksi.

Cjelodnevna nastava donijela je mnoge novosti, a među njima je i predmet Praktične vještine. Na jedan sat otišla je i reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica.

Osim vezanja tenisica, djeca će na satu praktičnih vještina učiti i o bon-tonu, točnije, kako pravilno sjediti za stolom, kako postaviti stol, naučit će raditi i voćnu salatu, ali i kako pravilno rukovati nožem i škaricama.

"Praktične vještine jesu nekakav vid domaćinstva, ali nemamo više kuhinje jer nemamo te uvjete. Učimo se higijeni, pravilnom sjedenju, pravilnom nošenju školske torbe, vezanju vezica", objasnila je Nikolina Novačić Mrgan, učiteljica razredne nastave.

Pročitajte i ovo Policija u Kloštar Ivaniću Štićenik doma za starije VIDEO/FOTO Potvrdila policija: Preminuo muškarac koji je aktivirao bombu u Kloštar Ivaniću. "Čuli smo strašnu eksploziju, strašnu"

Pročitajte i ovo Pucnjava u Rotterdamu U Rotterdamu VIDEO/FOTO Muškarac u borbenoj odori otvorio paljbu, među ubijenima profesor, žena i njezina maloljetna kći

Mjesec dana cjelodnevne nastave je na izmaku, a još se sve nije potpuno uhodalo, ali nisu svi njome zadovoljni. Podsjetimo, roditelji iz škola u Novom Marofu i Draganiću podnijeli su ustavnu tužbu.

Na upit Dnevnika Nove TV, predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović kaže da se očekuje da će odluka o cjelodnevnoj nastavi biti donijeta u idući utorak, 3. listopada.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene