Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VEČERAS OD 19:15

Dnevnik Nove TV donosi: Zbog jednog je lijeka prosvjedovala cijela Hrvatska, ali do danas se nije dogodilo gotovo ništa. Provjerili smo gdje je zapelo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo četiri mjeseca prošla su od prosvjeda na Markovu trgu nakon kojeg su premijer Andrej Plenković i resorni ministar Milan Kujundžić primili predstavnike prosvjednika.

Mnogim je oboljelima od spinalne mišićne atrofije lijek spinraza jedina nada. No, stariji od 18 godina i djeca koja su na respiratoru nemaju pravo na taj lijek. Zbog toga se mjesecima prosvjedovalo diljem Hrvatske.

Pročitajte i ovo Reakcija na odluku Ustavnog suda - 1 Oporba žestoko protiv Podigla se velika bura oko odluke Ustavnog suda: "Ovo je ozbiljna prijetnja, za to ne postoji uporište" Boris Jokić, Marija Miholjek i Saša Kopljar Skupljaju se mandati Hoće li Plenković žrtvovati vjerne partnere? "Političari nikada ne bi trebali raditi ono što često rade u Hrvatskoj"

Gotovo četiri mjeseca prošla su od prosvjeda na Markovu trgu nakon kojeg su premijer Andrej Plenković i resorni ministar Milan Kujundžić primili predstavnike prosvjednika. Tada su im obećali da će u roku od dva tjedna Povjerenstvo dati novo mišljenje. Obećanje nije ispunjeno, rok je probijen, a nakon toga oboljeli su pozvani na pojedinačne liječničke preglede. I još uvijek čekaju mišljenje povjerenstva.

Reporterka Sanja Vištica odlučila je provjeriti gdje je zapelo, a što je sve saznala i što kažu sami oboljeli možete pogledati u večerašnjem Dnevniku Nove TV s početkom u 19:15!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene