Spinraza (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Spinraza (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Gotovo četiri mjeseca prošla su od prosvjeda na Markovu trgu nakon kojeg su premijer Andrej Plenković i resorni ministar Milan Kujundžić primili predstavnike prosvjednika.


Mnogim je oboljelima od spinalne mišićne atrofije lijek spinraza jedina nada. No, stariji od 18 godina i djeca koja su na respiratoru nemaju pravo na taj lijek. Zbog toga se mjesecima prosvjedovalo diljem Hrvatske.

Vezani članci U Zagrebu obilježen Nacionalni dan starijih osoba (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) - 3 Biti star u Hrvatskoj: Država može kazniti dijete koje je namjerno zanemarilo roditelje, ali postoji drugi veliki problem Davor Šuker (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Milijunski dug državi: Hoće li Davor Šuker ostati bez luksuznog stana u opatijskoj vili?

Gotovo četiri mjeseca prošla su od prosvjeda na Markovu trgu nakon kojeg su premijer Andrej Plenković i resorni ministar Milan Kujundžić primili predstavnike prosvjednika. Tada su im obećali da će u roku od dva tjedna Povjerenstvo dati novo mišljenje. Obećanje nije ispunjeno, rok je probijen, a nakon toga oboljeli su pozvani na pojedinačne liječničke preglede. I još uvijek čekaju mišljenje povjerenstva.

Reporterka Sanja Vištica odlučila je provjeriti gdje je zapelo, a što je sve saznala i što kažu sami oboljeli možete pogledati u večerašnjem Dnevniku Nove TV s početkom u 19:15!