Spinraza (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Spinraza (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Gotovo četiri mjeseca prošla su od prosvjeda na Markovu trgu nakon kojeg su premijer Andrej Plenković i resorni ministar Milan Kujundžić primili predstavnike prosvjednika.


Mnogim je oboljelima od spinalne mišićne atrofije lijek spinraza jedina nada. No, stariji od 18 godina i djeca koja su na respiratoru nemaju pravo na taj lijek. Zbog toga se mjesecima prosvjedovalo diljem Hrvatske.

Vezani članci 15 godina Dnevnika Nove TV - 3 Dnevnik Nove TV slavi rođendan! Prisjetili smo se kako su izgledali počeci i kakve su se promjene dogodile od tada Nora Rogošić i Martina Bartulović Rogošić (Foto: Dnevnik.hr) Dnevnik Nove TV donosi priču o četverogodišnjoj Nori koja još uvijek čeka na spinrazu

Gotovo četiri mjeseca prošla su od prosvjeda na Markovu trgu nakon kojeg su premijer Andrej Plenković i resorni ministar Milan Kujundžić primili predstavnike prosvjednika. Tada su im obećali da će u roku od dva tjedna Povjerenstvo dati novo mišljenje. Obećanje nije ispunjeno, rok je probijen, a nakon toga oboljeli su pozvani na pojedinačne liječničke preglede. I još uvijek čekaju mišljenje povjerenstva.

Reporterka Sanja Vištica odlučila je provjeriti gdje je zapelo, a što je sve saznala i što kažu sami oboljeli možete pogledati u večerašnjem Dnevniku Nove TV s početkom u 19:15!