Đuro Glogoški (Foto: Borna Filic/PIXSELL)
Đuro Glogoški (Foto: Borna Filic/PIXSELL) Foto: Borna Filic/PIXSELL

Predsjednik udruge stopostotnih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški oglasio se o prosvjedu u Vukovaru.


Đuro Glogoški smatra da su političari ispolitizirali najavljeni prosvjed, koristeći ga u dnevno političke svrhe potpuno zaboravljajući na dostojanstvo prema žrtvi. Priopćenje Udruge kojoj je na čelu, prenosimo u cjelosti:

Vezani članci Prosvjed u Šarengradu - 3 Mještani Šarengrada prosvjedovali zbog kamiona koji im se zabijaju u kuće: ''Samo čekam da se složi, da padne, da me zaruši'' Rodni list Muškarcu na rodnom listu upisali da je Vukovar - u Srbiji, oglasili se iz Grada: "Protiv službenika je pokrenut disciplinski postupak"

"Najavljeni prosvjed, gradonačelnika Vukovara Ivana Penave, 13. listopada 2018. godine u Vukovaru izazvao je veliku raspravu kako u hrvatskoj javnosti tako i na političkoj sceni. Na žalost svojim sramotnim ponašanjem političari su, uz potporu jednog dijela braniteljske populacije, ispolitizirali najavljeni prosvjed koristeći ga u dnevno političke svrhe potpuno zaboravljajući na dostojanstvo prema žrtvi.

Svojim dolaskom u Vukovar dajemo potporu obiteljima ubijenih hrvatskih žrtava, a svim politikama sadašnjim i budućim još jednom dajemo do znanja da ratni zločin nema zastare i da najteži stradalnici iz Domovinskog rata neće odustati od traženja kazne za sve one koji su počinili zločin u agresiji na Hrvatsku.

Dođite 13. listopada 2018. godine na mirni prosvjed u Vukovar. Zajedno ukažimo institucijama Republike Hrvatske koje su nadležne za procesuiranje ratnih zločina da nismo zadovoljni njihovim radom, jer ni nakon 27 godina nisu kaznile zločince za ubojstva koja su počinili u Domovinskom ratu.

Pozivamo sve sudionike prosvjeda u Vukovaru, a posebno političare u Hrvatskoj, da se poštujući hrvatsku žrtvu na dan prosvjeda, 13. listopada 2018. godine u Vukovaru, suzdrže od izjava za medije od komentara i rasprava kako bi medijima i hrvatskoj javnosti dali mogućnost da se čuje glas hrvatske žrtve", navodi se u priopćenju.