Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uputio poziv

Đuro Glogoški: "Političari su svojim sramotnim ponašanjem ispolitizirali prosvjed u Vukovaru"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik udruge stopostotnih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški oglasio se o prosvjedu u Vukovaru.

Đuro Glogoški smatra da su političari ispolitizirali najavljeni prosvjed, koristeći ga u dnevno političke svrhe potpuno zaboravljajući na dostojanstvo prema žrtvi. Priopćenje Udruge kojoj je na čelu, prenosimo u cjelosti:

Pročitajte i ovo Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati Prosvjed oporbe u Zagrebu - 7 Prosvjedi uoči izbora FOTO/VIDEO Lijeva oporba na ulicama pet hrvatskih gradova: ''Izgubili smo 30 godina, nemojmo izgubiti i ove četiri pred nama''

"Najavljeni prosvjed, gradonačelnika Vukovara Ivana Penave, 13. listopada 2018. godine u Vukovaru izazvao je veliku raspravu kako u hrvatskoj javnosti tako i na političkoj sceni. Na žalost svojim sramotnim ponašanjem političari su, uz potporu jednog dijela braniteljske populacije, ispolitizirali najavljeni prosvjed koristeći ga u dnevno političke svrhe potpuno zaboravljajući na dostojanstvo prema žrtvi.

Svojim dolaskom u Vukovar dajemo potporu obiteljima ubijenih hrvatskih žrtava, a svim politikama sadašnjim i budućim još jednom dajemo do znanja da ratni zločin nema zastare i da najteži stradalnici iz Domovinskog rata neće odustati od traženja kazne za sve one koji su počinili zločin u agresiji na Hrvatsku.

Dođite 13. listopada 2018. godine na mirni prosvjed u Vukovar. Zajedno ukažimo institucijama Republike Hrvatske koje su nadležne za procesuiranje ratnih zločina da nismo zadovoljni njihovim radom, jer ni nakon 27 godina nisu kaznile zločince za ubojstva koja su počinili u Domovinskom ratu.

Pozivamo sve sudionike prosvjeda u Vukovaru, a posebno političare u Hrvatskoj, da se poštujući hrvatsku žrtvu na dan prosvjeda, 13. listopada 2018. godine u Vukovaru, suzdrže od izjava za medije od komentara i rasprava kako bi medijima i hrvatskoj javnosti dali mogućnost da se čuje glas hrvatske žrtve", navodi se u priopćenju.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene