Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''prosvjed nije rješenje''

HDZ-ovci različito o mogućim sankcijama protiv stranačkih kolega na prosvjedu u Vukovaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić i potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić različito su odgovorili na pitanje hoće li biti sankcija za HDZ-ovce koji će otići na prosvjed u Vukovar koji Vlada ne podržava.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić ponovio je da neće biti sankcija za gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu koji organizira prosvjed zbog neprocesuiranja ratnih zločina. ''Neće biti sankcija unatoč tome što prosvjed nije u suglasju sa stavom Predsjedništva i što se njime ništa ne rješava“, rekao je Bačić naglasivši da HDZ nikoga iz stranke tko se pojavi na skupu nema namjeru sankcionirati.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Vukovar Nakon divljačkog napada Vukovarci pripremaju prosvjed: "Sad je dosta, godinama nas teroriziraju! Neka se međusobno tuku, a mi ćemo pokupiti ostatke"

''Znam koliko se radi na procesuiranju ratnih zločina koji su sigurno trebali biti procesuirani i prije dvije, i prije pet, i prije 25 ili 28 godina, odnosno kad su nastali. Ova hrvatska vlada zadnje dvije godine čini sve što može da zločine procesuira, a rješavanje zločina u mojoj Virovitičko- podravskoj županiji dokaz je da institucije dobro rade svoj posao'', komentirao je potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić

Potpredsjednik Vlade komentirao i Milijana Brkića

Na pitanje boje li se da će prosvjed prerasti u prosvjed protiv Vlade, Tolušić je odgovorio: ''Ne bojimo se mi apsolutno ničega. Smatram da se takve stvari ne rješavaju prosvjedima. Imamo razumijevanja prema žrtvama, ali mislimo da se takve stvari rješavaju u institucijama.''

Hoće li biti sankcija za HDZ-ovce koji odu na prosvjed? ''To je njegovo puno pravo, ali nećemo hipotetska pitanja. Vidjet ćemo što će se dogoditi na prosvjedu'', rekao jeTolušić koji nije poput drugih nedvosmisleno poručio da neće biti sankcija.

Na pitanje je li afera SMS naštetila HDZ-ovoj Vladi, Tolušić je odgovorio je da se sve afere moraju procesuirati.
Je li Milijan Brkić uteg?

''Ne bih nikoga optuživao. To je kriva teza, imamo institucije koje će reći je li Pero, Đuro, Franjo, Milijan ili Milica ili bilo tko nešto učinio dobro ili loše. To ne radi Vlada'', odgovorio je Tolušić.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene