Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon osam mjeseci

Djeca su ostala bez utočišta za igru i smijeh, sada je napokon počela obnova: "Jedva čekamo da se vratimo"

Počela je dugo iščekivana obnova dječjeg vrtića Lipa u Čačincima. Prije osam mjeseci potopila ga je vodena bujica nakon čega su 72 mališana premještena na tri lokacije. Zašto se toliko čekalo na početak radova, doznala je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Drmić.

Silina bujice podigla je parkete, iščupala radijatore, uništila dječje igračke i djecu ostavila bez utočišta za igru, smijeh i odgoj - bez vrtića. Tek osam mjeseci nakon apokaliptične scene napokon je počela obnova vrtića.

''Nakon provedene javne nabave ugovor smo potpisali krajem studenog i idućih tjedana trajat će radovi. Postupak javne nabave je učinio svoje tako da nam je planirane rokove produljio. Vjerujemo da će se dolaskom ljepšeg vremena radovi intenzivirati i da ćemo obnovu završiti u planiranom roku'', kazao je načelnik Općine Čačinci Alen Jurenac.

Klasična hrvatska priča zbog sporosti birokracije iako je Vlada još u rujnu isplatila ukupan iznos za štetu.

Dok radovi ne završe, 72 mališana smještena su na tri lokacije – u školi, Općinskoj vjećnici i sportskoj dvorani.

Pročitajte i ovo Lijekovi - 3 Zdravstvena pismenost Jednim klikom do svih informacija o lijekovima: Građanima će jedna od usluga biti posebno zanimljiva

''Otežani su uvjeti rada. Nisu to prostori koji su prilagođeni boravku predškolske djece. Mi se snalazimo'', kaže logopedinja u Dječjem vrtiću Lipa Tereza Silađi.

Da im uistinu nije lako, pokazuje činjenica da nakon igre stariji vrtićarci sele na spavanje u drugu zgradu jer nema dovoljno prostora da bi se organizirao odmor s krevetićima i spavanje.

Ni odgajatelji ni roditelji nisu mogli zamisliti da će se na početak radova toliko čekati, ali se nadaju da popravak neće trajati dugo i jedva čekaju povratak.

Pročitajte i ovo Euro - 3 13 mjeseci Život uz euro nekima zvuči kao iz bajke, a drugima kao iz vica: Tko je napunio blagajnu, a tko preživljava?  

Svi se nadaju da će djeca ponovno u svoj vrtić prije ljeta, naime, kako kaže Jurenac: ''Vjerujem da će do travnja ili svibnja oba objekta biti u punoj funkciji.''

Više detalja pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Mateje Drmić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene