Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ČEKA SE VLADIN PRIJEDLOG

DISTRIBUTERI ELEKTRIČNE ENERGIJE Ne želimo više plaćati skuplje za zelenu energiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Distributeri električne energije traže da od Nove godine zelenu energiju kupuju po tržišnoj cijeni i da se naknada za obnovljive izvore energije poveća samo na šest lipa po kilovatsatu.

Dok se čeka službeni prijedlog Vlade koliko će i na koji način sljedeće godine pojeftiniti struja za kućanstva, na noge su se digli distributeri električne energije.

Na konfereciji za medije od Vlade su zatražili da im nikako sljedeće godine ne produžuje obvezu kupovanja zelene energije po skupljoj cijeni, inače će morati izaći s tržišta.

Traže da od Nove godine zelenu energiju kupuju po tržišnoj cijeni i da se naknada za obnovljive izvore energije poveća samo na šest lipa po kilovatsatu.

"Konačni račun za građane Republike Hrvatske ne bi narastao. Ušteda zbog efekta smanjenja PDV-a koji je uveden bi bila 240 kuna godišnje", rekao je Zoran Miliša, izvršni direktor RWE energije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ENERGIJA ZA 21. STOLJEĆE Nije znanstvena fantastika: Ove "zelene" elektrane proizvode energije koliko i jedna nuklearka Slika nije dostupna ZBOG ZELENE ENERGIJE Novo poskupljenje struje već prije ljeta? Vladi fali više od pola milijarde kuna

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene