Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dirljive fotografije roditelja u posljednjim trenucima sa svojom umirućom djecom, volonterski snima jedna organizacija.


Organizacija 'Now I Lay Me Down To Sleep', stvara dragocjena sjećanja na način da fotografira emotivne roditelje s njihovom umirućom djecom u bolnici, piše Mirror.

Vezani članci Provjereno: Đuro Hranić Moralni teolog o Hraniću: "Ako pastir nije postupao kako to Crkva propisuje, Sveta stolica ga može opozvati" Ilustracija - 2 Problem o kojem se ne govori dovoljno: ''Sve što dva roditelja naprave u 24 sata oko djece sada mora obaviti samo jedan''

Služba je postala popularna od kada je počela s radom u SAD-u prije deset godina, a sada ima 1.650 volontera u 40 država diljem svijeta.

'Kada bolnice znaju za naše usluge, onda imamo puno narudžbi za fotografiranje. Kada ljudi znaju kakav im dar možemo dati, sretni su što to mogu iskoristiti. Ideja je dobro prihvaćena i u Velikoj Britaniji. Tuga ne poznaje državne granice, dolazi gdje god da živite i privilegija je što možemo ponuditi tako neprocjenjiv dar', rekla je Robbyn Erickson, predsjednica odbora NILMDTS.

Klinika mora platiti 1,8 milijuna eura odštete za zamjenu dvoje djece

Ideja za slikanje došla je od ožalošćene majke Cheryl Haggard, koja je pokrenula inicijativu svega dva mjeseca od kada je izgubila sina Madduxa.

Sitna beba umrla je od rijetke bolesti mišića - miotubularne miopatije, svega šest dana nakon rođenja. Cheryl je morala donijeti agonizirajuću odluku da ga isključi s aparata za održavanje na životu.

Prije nego je izgubio svoju bitku za život Cheryl ga je fotografirala. Ove su je fotografije inspirirale da isto podijeli s roditeljima diljem svijeta koji su se našli u takvoj situaciji.

Predsjednica odbora i fotografkinja uključena u organizaciju je 37-godišnja majka dvoje djece, Robbyn. 'Za mene je čast biti s obitelji kako bi zabilježila posljednje trenutke s njihovim djetetom', zaključuje Robbyn.

Fotografije posljednjih trenutaka roditelja s njihovom umirućom djecom koje je snimila organizacija 'Now I Lay Me Down To Sleep', možete pogledati ovdje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju