Na godišnjicu rođenja bana Josipa Jelačića, dio njegove rodne kuće u Petrovaradinu predan je na upotrebu hrvatskoj zajednici.

Galerija


U prostoru površine 300-tinjak četvornih metara, hrvatska zajednica u Srbiji imat će svoj kulturni i administrativni centar. Kuću je otkupila i obnovila vlada Srbije. Svečanosti su nazočili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman

Vezani članci Sinj i Zagora bore se s koronavirusom - 6 Nagli porast broja novozaraženih u Vojvodini, pozitivan i premijer Aleksandar Vučić Vučić najavio: "Srbija će imati cjepivo krajem prosinca, osigurali smo 1,8 milijuna doza od Pfizera"

"Današnja svečanost jest važan trenutak, događaj u odnosima Hrvatske i Srbije budući da ona jasno pokazuje da zajedničkim snagama možemo raditi na dobrobiti svih nas", rekao je ministar Grlić Radman.

"Uvjeren sam da bez obzira na to što je u prošlosti bilo, a siguran sam da se po tom pitanju makar u narednim desteljećima nećemo usuglasiti, siguran sam da i jedni i drugi odlično razumijemo da su nam mir, stabilnost i povjerenje ključne poruke", poručio je Aleksandar Vučić.

Kao hrvatski ban, Jelačić je ukinuo feudalizam, te utemeljio građanski Sabor.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr