Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Dnevnik.hr-u od 1. dana

Dina Šiljeg: Najljepše je kada shvatiš da su čitatelji prepoznali dobru priču

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ponosni smo što vaš i naš portal DNEVNIK.hr slavi svoj 10. rođendan! A tko bi vam o njemu mogao ispričati neke manje poznate detalje, nego naša urednica Dina Šiljeg koja je na Dnevnik.hr-u od prvog dana.

Deseta obljetnica portala DNEVNIK.hr izvrsna je prilika da doznamo kako je tada izgledao posao na jednom poznatom hrvatskom news portalu.

Upravo je naša iskusna urednica Dina Šiljeg na našem portalu od prvog dana. 'U samom početku radili smo Tomislav Šoštarić, Dario Markuš i ja. Imali smo svoja dva stola u sklopu jednog drugog odjela i puno entuzijazma. S njima je bilo doista ugodno surađivati. Markuš je bio mlađi od nas i imao je veliko znanje s područja weba te je jako dobro poznavao tehnologiju, a Tomislav je imao više novinarskog iskustva, ali i odličan smisao za crni humor. S osmijehom se uvijek sjetim tog prvog, malog, ali jakog tima Dnevnik.hr-a', priča nam Dina.

RAZVOJ PORTALA DNEVNIK.hr

S početnih troje, broj članova tima koji je činio DNEVNIK.hr ubrzo se popeo na osam. 'Od tih osam, na portalu su, osim mene, i danas kolegice Daniela Delale Nađ, Ivana Domitrović i Sonja Dasović Miočev. I ostali kolege; Tomislav Šoštarić, Dario Markuš, Milena Dražić i Matej Lončarić jako su uspješni u svojim karijerama, što mi je posebno drago', kaže nam Dina koja se s osmijehom prisjeća izgleda prve naslovnice Dnevnik.hr-a.

'S današnje pozicije, naslovnica je bila možda malo prenapadna i imala je previše teksta i boja, ali bio je to jedan posve novi projekt pa nam je sve bilo zanimljivo. Nije bilo ni približno stresno kao danas jer su news portali bili tek u povojima. Nije bilo mobilnih aplikacija, društvenih mreža kakve danas poznajemo i prijenosa uživo – sve je to dodatno unaprijedilo news portale, ali i promijenilo koncept rada', opisuje Dina.

Nakon godina rada na radiju, tisku i na televiziji, Dina naglašava da je jedna od najvećih promjena prelaska na web portal bila činjenica da su se rezultati mogli pratiti u realnom vremenu. 'Bio je poseban osjećaj pratiti u realnom vremenu rezultata našeg rada, odnosno kako se naši pojedini članci čitaju u tom trenutku. Nisam morala čekati rezultate idućeg dana i to je bio jako moćan osjećaj u tom trenutku i velika promjena nakon mog rada u tisku i na televiziji', kaže Šiljeg.

NAJVAŽNIJE: BITI TOČAN I BITI PRVI

Kao i za svaku redakciju, tako su i za DNEVNIK.hr najizazovnije situacije one u doba izvanrednih vijesti. 'Čini mi se da kao redakcija upravo u tim trenucima najbolje funkcioniramo. Puno utakmica imamo u nogama, kada krene neka velika, a nepredviđena, vijest, poput nedavnih terorističkih napada u Francuskoj ili Bruxellesu, brzo se reorganiziramo i u nekoliko minuta sve su snage usmjerene na provjeru informacija, te što pravodobnije izvještavanje o događanju. Osim toga veliki su izazov i projekti, poput rada na izborima. U to vrijeme nema odmora za nikog u redakciji, najvažnije je biti prvi i najtočniji, relevantan, analitičan i pregledan', kaže Dina.

 

Dinu najviše veseli kada objavi neku priču za koju zaista vjeruje da je kvalitetna. 'Pa kad vidiš da se dobro čita shvatiš da su i čitatelji to prepoznali i sretan si što si pogodio pravu stvar. I puno je još lijepih stvari', kaže s osmijehom Dina koja je i nakon 22 godine rada u medijima, zaljubljena u svoj posao: 'Mobitel mi je stalno u ruci - surfa se po internetu, informira, traži nove izvore informacija, čita intervjue vijesti, komentare, analizira brojeve... I koliko god mi se ponekad čini da sam umorna, sve je to jače od mene i uvijek me vuče informacija. Ovaj posao je strast i dobro ga možeš raditi samo na taj način. Ako nemaš strasti i želje za neprestanim učenjem i razvojem, teško možeš uspjeti. Ja definitivno nisam osoba koja bi mogla otići na pusti otok i biti u izolaciji. Osim ako na otoku nema besplatan Wi-Fi ;) Moja je hrana znati što se događa i analizirati svijet oko sebe. Volim svoj posao i zahvalna sam na velikom broju divnih ljudi koje sam upoznala u ovoj redakciji u proteklih 10 godina. Od svakoga sam, na ovaj ili onaj način, nešto naučila'.

A naučili smo i mi, mlađi kolege puno toga od Dine. I možda onu najvažniju stvar – provjeriti, provjeriti i opet provjeriti informaciju prije objave.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene