Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentirao 'šaptače'

Dilber: Još nije trenutak, ali saznat će se tko je dao uhititi Gotovinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Dilber, najbliži prijatelj i suborac generala Ante Gotovine izjavio je sinoć da još nije trenutak, ali da će na vidjelo izaći istina o tome tko je uhitio generala, kazavši kako je u HDZ-u bilo onih koji su štetili Gotovini, ali to, naglasio je, nije bio predsjednik te stranke Tomislav Karamarko.

Dilber, koji je jučer bio na obilježavanju obljetnice stradanja Škabrnje, komentirao je razne 'šaptače' i one koji su sabornicu iskoristili 'za priče tko je uhitio generala Gotovinu', kazavši kako će na vidjelo izaći istina 'vezana uz nagađanja tko je podmetao razne dezinformacije i pomagao u uhićenju generala Gotovine'.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu Slika nije dostupna IZBORI 2015. Dilber: Karamarko se u slučaju Gotovina ponašao krajnje ljudski i časno

'Ja tu istinu znam, ali sve u svoje vrijeme', rekao je dodajući da je i u HDZ-u bilo onih koji su svojim radnjama štetili generalu Gotovinu, ali to nije bio predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

'Kad se steknu uvjeti, o svemu tome bit će riječi', rekao je Dilber i dodao kako general Gotovina sigurno ne bi dao ruku nekome tko je sudjelovao u takvim radnjama.

>> Karamarko: Hrvatska je konačno završila rat kao pobjednik!

Predsjednik Kluba HDSSB-a Dinko Burić optužio je u petak u sabornici vrh HDZ-a i njegova čelnika Tomislava Karamarka kao odgovorne za to što su generali Ante Gotovina i Mladen Markač godinama nevini sjedili u haškom pritvoru. Burić je prozvao Karamarka, koji je 2005. bio na čelu Protuobavještajne agencije (POA), za aktivnosti koje su dovele do uhićenja generala.

Žalbeno vijeće Haškog suda u petak je oslobodilo generale Gotovinu i Markača koji su u pritvoru bili 7,5 odnosno 5 godina. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene