Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Negativni su laboratorijski nalazi za svih šest sumnjivih slučajeva na 'svinjsku gripu' u Osijeku, izvijestio je popodne Stožer za praćenje pojavnosti 'svinjske gripe' Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.


Također se tijekom dana pojavio još jedan sumnjiv slučaj. U Zagrebu je, naime, hospitalizirano dijete koje je doputovalo iz Njemačke sa simptomima gripe, no laboratorijske pretrage pokazale su da je i taj nalaz negativan, navodi se u priopćenju.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Gettyimages) ''Bila sam u njihovim raljama, ne daj Bože nikome... Nisam imala priliku dokazati da mogu brinuti o svojoj bebi. Moje dijete je živo, oštećenog zdravlja, ali živo" Ivka Kaurinović, ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Osijeku 02 Ravnateljica osječkog Centra za socijalnu skrb: "Majka je svojim ponašanjem direktno ugrozila život i zdravlje djeteta"

>> U izolaciji još petero kolega mlade Osječanke

Stožer za praćenje pojavnosti 'svinjske gripe' na čelu s ministrom Darkom Milinovićem redovito prati pojavu te bolesti u svijetu. Stožer je i dalje u 24-satnom kontaktu sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom i Europskim centrom za kontrolu i prevenciju bolesti, te će o daljnjim aktivnostima redovito izvještavati hrvatsku javnost.