Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Negativan i nalaz iz Zagreba

Dijete koje je doputovalo iz Njemačke nema gripu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Negativni su laboratorijski nalazi za svih šest sumnjivih slučajeva na 'svinjsku gripu' u Osijeku, izvijestio je popodne Stožer za praćenje pojavnosti 'svinjske gripe' Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

Također se tijekom dana pojavio još jedan sumnjiv slučaj. U Zagrebu je, naime, hospitalizirano dijete koje je doputovalo iz Njemačke sa simptomima gripe, no laboratorijske pretrage pokazale su da je i taj nalaz negativan, navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Bolnica - 2 Jedna osoba umrla Samo u jednoj županiji ove sezone više od tisuću oboljelih: "Govorili smo i prije COVID-a da je bolest ozbiljna" Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi

>> U izolaciji još petero kolega mlade Osječanke

Stožer za praćenje pojavnosti 'svinjske gripe' na čelu s ministrom Darkom Milinovićem redovito prati pojavu te bolesti u svijetu. Stožer je i dalje u 24-satnom kontaktu sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom i Europskim centrom za kontrolu i prevenciju bolesti, te će o daljnjim aktivnostima redovito izvještavati hrvatsku javnost.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene