Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EKSTREMNE VRUĆINE

Uključen Meteoalarm zbog toplinskog vala u Hrvatskoj! DHMZ izdao posebno upozorenje za dvije regije

Ilustracija
Ilustracija Foto: Duje Klarić/Cropix
U sklopu prognoze za nedjelju Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) izdano je važno upozorenje o toplinskom udaru.

U nedjelju će biti pretežno sunčano i vruće, ponegdje i vrlo vruće. Vjetar na kopnu slab do umjeren jugozapadni, poslijepodne sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu do umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 37 °C.

Vjetar na kopnu slab do umjeren jugozapadni, poslijepodne sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu do umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 37 Celzijeva stupnja.

Pročitajte i ovo Ekstremne vrućine - 4 Opasno po zdravlje Velike vrućine prijete Hrvatskoj, dramatično i u nekim državama Europe te SAD-u: "Zaspao sam na betonu i dobio opekline trećeg stupnja"

Pročitajte i ovo Akropola zatvorena za posjetitelje u vrijeme najveće žege - 4 nezapamćena temperatura Grci zbog vrućine zatvorili Akropolu, meteorolozi predviđaju da će Haron srušiti temperaturni rekord od 48 stupnjeva

DHMZ je izdao posebno upozorenje na toplinski val za sjevernu, srednju Dalmaciju i riječku regiju. Ove su regije označene narančastim stupnjem pripravnosti što znači da se očekuje opasno vrijeme s temperaturama oko 34 stupnja.

Ostatak hrvatske označen je žutim Meteoalarmom što znači da je vrijeme potencijalno opasno.

Budite spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene