Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Danas na suđenju u slučaju Indeks 3, odnosno za korupciju na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu, Deša Mlikotin-Tomić, bivša predsjednica saborskog Povjerenstva za sukob interesa, opovrgnula je sve optužbe koje ju terete.


Deša Mlikotina-Tomić u sudnici je ispričala kako je uhićenjem pred kamerama osramoćena te da je do tada normalno živjela i predano radila. Prije nego što je počela iznositi svoju obranu u kojoj je opovrgnula svaku krivnju, Deša Mlikotin Tomić je istakla kako je u roku od 24 sata postala kriminalac i u medijima, u kojima se njezino ime stalno spominje, osuđena puno prije sudske presude. 'U svakoj korupcijskoj aferi spominjalo se moje ime. Zbog toga je trpjela i moja obitelj', rekla je Mlikotin-Tomić naglasivši kako nema ništa s optužbama. 

Vezani članci Slika nije dostupna Majka studentice tvrdi da nisu platili ispit kod Mlikotin-Tomić Slika nije dostupna Četvero optuženih priznalo trgovinu ispitima na Ekonomiji

>> Indeks 3: Deša Mlikotin-Tomić sutra iznosi obranu

USKOK Dešu Mlikotin Tomić tereti za zloporabu položaja i ovlasti jer je na ispitu pustila trojicu studenata koji su ispite platiti posrednicima. U predmetu 'Indeks 3' za kupoprodaju ispita, zloporabu položaja i ovlasti, primanje i davanje mita te protuzakonito posredovanje optuženo je devetero profesora, vanjski suradnik, asistent i voditeljica referade te trojica posrednika i osmero studenata.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju