Obavijesti Video Pretražite Navigacija

DC za jednak tretman parlamentarnih stranaka u kampanji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Demokratski centar (DC) neće podržati izmjenu pravila o postupanju elektroničkih medija s nacionalnom koncesijom u RH tijekom izborne promidžbe, ukoliko sve parlamentarne stranke ne budu imale jednaki medijski tretman.

"DC će podržati izmjene u medijskom praćenju parlamentarnih izbora samo i jedino u slučaju ako sve parlamentarne stranke budu imale jednak tretman", stoji u priopćenju koje je potpisala stranačka čelnica Vesna Škare-Ožbolt.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije se konzultirao s Vladom DC: Josipović je prekršio Ustav Slika nije dostupna Zbog kandidature za predsjednicu RH I Škare Ožbolt u utrci za Pantovčak

Uz ocjenu da dosadašnji način praćenja parlamentarnih izbora nije bio dobar, u priopćenju se ističe da će DC biti protiv prijedloga ukoliko on "bude radio razliku između parlamentarnih stranaka na način da se prati samo šest parlamentarnih stranaka, a ostale parlamentarne stranke ne".

DC stoga traži od saborskog Odbora za Ustav i poslovnik da zauzme stajališta o jednakom medijskom praćenju svih parlamentarnih stranaka.

Gotovo svi parlamentarni klubovi pokrenuli su inicijativu za
promjenom pravila po kojima nacionalne televizije trebaju pratiti predizbornu kampanju i o tome će sutra raspravljati saborski Odbor za Ustav i Poslovnik, a do kraja tjedna i Hrvatski sabor.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene