Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konačni dogovor

Danko Končar: Odlučio sam, preuzimam škverove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što nije uspio dogovoriti s ministrom gospodarstva bivše Vlade sa sadašnjim Radimirom Čačićem jest.

Končar kaže da će preuzeti brodogradilišta do kraja ovog mjeseca, ali mora paziti da se još ne otkrije dogovorene uvjete, donosi Večernji list.

Pročitajte i ovo Nedostatak građevinskih radnika - 5 uvozimo radnu snagu Građevinskih radnika nedostaje u cijeloj zemlji, a najviše u dva zanimanja: "Nisu dovoljno kvalificirani i kompetentni" Ilustracija Oteli ih nakon slijetanja Kraj misteriozne otmice u brdima: Policija imala dozvolu za smrtonosnu silu

'Točno je da smo postigli konačni dogovor i da bismo do kraja ožujka trebali potpisati ugovore. No, to pitanje o vlasništvu malo je kompleksnije. Što ja to kupujem? Tvrtke koje imaju ugovorno pravo obavljanja djelatnosti brodogradnje na određenom prostoru škverova. Država ostaje vlasnik zemlje i zgrada unutar prostora škverova i pomorskog dobra. Stoga državu i lokalnu samoupravu te radnike kojima ću dati 25 posto udjela u škverovima smatram svojim partnerima u ovom poslu.', kazao je Končar u intervjuu za Večernji.

>> 'EU će pozorno pratiti rekonstruiranje brodogradilišta u RH'

Na pitanje kako vidi ulogu države u budućnosti škverova odgovorio je da su oni pored njega samoga ključni i odgovorni jednako za mogući uspjeh ili neuspjeh.

Neuspjeha odnosno otkaza boje se radnici škverova. 'Osim što ću radnicima dati udio od 25 posto u škverovima, ja i o onima koji će u ovom trenutku morati otići razmišljam kao potencijalnim radnicima u budućnosti kada se stanje stabilizira. Država se, uostalom, obvezala zbrinuti sve ljude koji budu višak.', rekao je Končar i za kraj zaključio: 'S poslovne strane nema nijednog pozitivnog elementa u ovoj priči. No, previše sam, osim riječi koje se držim, do sada uložio u ovaj projekt da bih odustao.'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene