Daniel Spajić
Daniel Spajić Foto: Domovinski pokret

Nakon ostavke glavnog tajnika Domovinskog pokreta Darija Žepine, zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić imenovao je vršiteljem dužnosti Daniela Spajića.


Spajić je izabran na određeno vrijeme, do izbora glavnog tajnika sukladno Statutu Domovinskog pokreta, priopćili su iz stranke.

Nakon što su predsjednik stranke Miroslav Škoro, a zatim i Žepina dali ostavke na stranačke funkcije i iznenadili javnost, ali i suradnike, Domovinski pokret nastavlja pod novim privremenim vodstvom. Za v.d.-a predsjednika izabran je Mario Radić.

Vesna Vučemilović Škorina sestra pozvala političkog tajnika DP-a da podnese ostavku: ''Očekujem da će kao moralan čovjek to napraviti''

Privremeni glavni tajnik stranke Daniel Spajić obnaša mandat zastupnika u Hrvatskom saboru od srpnja 2020. godine, predsjednik je podružnice Domovinskog pokreta Virovitičko-podravske županije, gdje je bio i kandidat za župana, a lista Domovinskog pokreta je kao druga po snazi ušla u Županijsku skupštinu.

Mario Radić Napokon se oglasio Mario Radić, kojeg optužuju za Škorin odlazak: "Radi se o visoko moralnom činu." Komentirao i izjave Škorine sestre te preuzima li Domovinski pokret

Vesna Vučemilović U Domovinskom pokretu razne teorije o Škorinu odlasku: "Prije par dana je ostavio afirmativnu poruku. Onda jučer iznenada ostavka"

"U Virovitičko-podravskoj županiji Domovinski pokret pod vodstvom Daniela Spajića osvojio je vlast u gradu Slatini i općini Gradina što smatramo velikim uspjehom u toj županiji", priopćili su iz DP-a i dodali kako se Spajić "kao zastupnik u Hrvatskom saboru bori se za pravedniju javnu nabavu bez kriminala i prekomjernog trošenja javnih sredstava iz proračuna. Ukazao je na malverzacije i kriminal u zdravstvenom sustavu kao i na sumnjive ugovore koje će DORH tek istražiti. U travnju je podnio kaznenu prijavu protiv ministra zdravstva Vilija Beroša glede javne nabave za IT projekt eBolnice. Član je Mandatno-imunitetnog povjerenstva, Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove i član Savjeta za robne zalihe".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju