Sbijanski potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić sudjelovao je na sastanku Srednjoeuropske inicijative kojom do kraja godine predsjeda Hrvatska. Nakon fotografiranja nije mogao izbjeći novinare pa je zastao i odgovorio na njihov pitanja.

Galerija


"Interes Srbije i Hrvatske treba biti razvijanje dobrih bilateralnih odnosa. Pri tome ne treba tražiti ni od koga da nekoga voli, nego je riječ o tome da gledamo u budućnost  te da rjesavamo sve probleme koji postoje iz prošlosti" rekao je Dačić.

Vezani članci Raquel Mauri (Foto: Instagram) Rakitićeva Raquel otkrila što zapravo misli o Lijepoj Našoj, a Hrvati joj odmah odgovorili Salma Hayek (Foto: Profimedia) Hrvatska postaje omiljena destinacija Hollywooda: U planu još jedno snimanje sa slavnim facama

"Moramo gledati naprijed jer idemo naprijed. Kola se voze unaprijed. Možemo i unazad, ali ne znam dokle ćemo stići. Želim kazati da ja nikad nista nisam govorio sto nije prouzrokovano nekim stavovima koji su sporni s našeg aspekta i bas zato trebamo se čuvati onoga o čemu imamo razlicita mišljenja i da tražimo zajednički interes" rekao je.

Upitan je što je konkretno napravljeno od posjete predsjednika Srbije Alekdandra Vučića Zagrebu, odgovorio je kako su napravili nešto dobro. "Zajednički su prodali Titovu rezidenciju u New Yorku, a sada čekamo posjet vaše predsjednice", rekao je. 

Na novinski upit kada će to biti, zna li se datum rekao je da nije na njemu da o tome govori. Zakazani su već sastanci nekih radnih grupa koje smo formirali i nadam se da cemo ozbiljno raditi" rekao je Dačić.

Novinari nisu odustali, hoće li to biti ove godine, pitali su ga. "Stvarno ne znam" odgovorio je. " Mislim, znam ali o tome su postojale različite ideje o tomu su pričali Vučić i predsjednica Hrvatske prilikom prošle posjete, razgovaralo se o tomu i u Mostaru ali stalno imamo neke događaje koji nas vraćaju nazad" poručio je.


"Zato i hoću da kazem želim da idemo naprijed i tražimo zajedničke interese. Ne moramo se oko svega slagati ne moramo se ni voljeti. Sigurno smo bliži jedni drugima nego s nekima s kojima se mozda zajedno nalazimo u nekim europskim zemljama" rekao je.

"Jeste li spremni vratiti sve dokumente iz Domovinskog rata kao naprimjer o Vukovarskoj bolnici?" pitao je reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

"Ja to stvarno ne znam" odgovorio mu je Dačić.