Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srbijanski ministar u Splitu

Dačić: "Ne moramo se voljeti, ali moramo ići naprijed"

Održan sastanak ministara vanjskih poslova Srednjoeuropske inicijative (Ivo Cagalj/PIXSELL)
Održan sastanak ministara vanjskih poslova Srednjoeuropske inicijative (Ivo Cagalj/PIXSELL)
Aktualno Galerija +0 Održan sastanak ministara vanjskih poslova Srednjoeuropske inicijative (Ivo Cagalj/PIXSELL) Galerija 1/1 >>
Sbijanski potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić sudjelovao je na sastanku Srednjoeuropske inicijative kojom do kraja godine predsjeda Hrvatska. Nakon fotografiranja nije mogao izbjeći novinare pa je zastao i odgovorio na njihov pitanja.

"Interes Srbije i Hrvatske treba biti razvijanje dobrih bilateralnih odnosa. Pri tome ne treba tražiti ni od koga da nekoga voli, nego je riječ o tome da gledamo u budućnost  te da rjesavamo sve probleme koji postoje iz prošlosti" rekao je Dačić.

Pročitajte i ovo Vlada Srbije, ilustracija Ozbiljno upozorenje Zbog novih srbijanskih čelnika oglasio se alarm za uzbunu: "To je proruska vlada, postoji rizik od sukoba na Balkanu" Slika nije dostupna Dačić očekuje normalizaciju odnosa poslije izbora u Hrvatskoj

"Moramo gledati naprijed jer idemo naprijed. Kola se voze unaprijed. Možemo i unazad, ali ne znam dokle ćemo stići. Želim kazati da ja nikad nista nisam govorio sto nije prouzrokovano nekim stavovima koji su sporni s našeg aspekta i bas zato trebamo se čuvati onoga o čemu imamo razlicita mišljenja i da tražimo zajednički interes" rekao je.

Upitan je što je konkretno napravljeno od posjete predsjednika Srbije Alekdandra Vučića Zagrebu, odgovorio je kako su napravili nešto dobro. "Zajednički su prodali Titovu rezidenciju u New Yorku, a sada čekamo posjet vaše predsjednice", rekao je. 

Na novinski upit kada će to biti, zna li se datum rekao je da nije na njemu da o tome govori. Zakazani su već sastanci nekih radnih grupa koje smo formirali i nadam se da cemo ozbiljno raditi" rekao je Dačić.

Novinari nisu odustali, hoće li to biti ove godine, pitali su ga. "Stvarno ne znam" odgovorio je. " Mislim, znam ali o tome su postojale različite ideje o tomu su pričali Vučić i predsjednica Hrvatske prilikom prošle posjete, razgovaralo se o tomu i u Mostaru ali stalno imamo neke događaje koji nas vraćaju nazad" poručio je.


"Zato i hoću da kazem želim da idemo naprijed i tražimo zajedničke interese. Ne moramo se oko svega slagati ne moramo se ni voljeti. Sigurno smo bliži jedni drugima nego s nekima s kojima se mozda zajedno nalazimo u nekim europskim zemljama" rekao je.

"Jeste li spremni vratiti sve dokumente iz Domovinskog rata kao naprimjer o Vukovarskoj bolnici?" pitao je reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

"Ja to stvarno ne znam" odgovorio mu je Dačić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene