Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kum priznao

Ubio Čupića zbog neriješenih dugovanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom kriminalističke obrade utvrđeno je da je jučer uhićeni 38- godišnji Vilim Karlović ubio Adriana Čupića (34) zbog neriješenoga duga od nekoliko stotina tisuća eura iz pištolja koji je ilegalno posjedovao, rečeno je večeras na izvanrednoj konferenciji za novinare u zagrebačkoj Policijskoj upravi.

Policija nije navela ime, nego samo dob osumnjičenog. On je u nazočnosti branitelja priznao ubojstvo vjenčanog kuma Adriana Čupića 30. listopada na zagrebačkoj Savici, rekao je zamjenik načelnika kriminalističkog sektora Damir Deak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Primao prijetnje? Karlović je dug vratio, no Čupiću to nije bilo dovoljno? Slika nije dostupna Policija zatražila produženje pritvora za Vilima Karlovića

S obzirom na to da je potrebno utvrditi još neke okolnosti vezane uz ubojstvo, te dovršiti niz pretraga i drugih radnji, istražni sudac odobrio je policiji da Karlovića može zadržati u prostorijama policije na kriminalističkoj obradi do sutra, 30. rujna u 14 sati, kazao je Deak dodavši da će tada osumnjičeni uz kaznenu prijavu biti priveden istražnom sucu Županijskog suda u zagrebu.

>> Uhićen osumnjičenik za Čupićevo ubojstvo

Policija je Karlovića uhitila jučer u 13,45 sati na području Maksimira. U pomno planiranoj akciji su sudjelovali djelatnici krim policije, specijalci i interventna policija.

Policija je blokirala zonu uhićenja kako sigurnost građana ne bi bila ugrožena, kazao je Deak.

Objasnio je da osumnjičeni ima ratno iskustvo s najtežih hrvatskih bojišta, posjeduje ilegalno oružje, majstor je borilačkih vještina pa je postojala mogućnost da pruži otpor i ugrozi policiju i građane.

Rekao je da je Karlović, za kojim je bila raspisana potraga, tijekom bijega boravio u Rijeci i Splitu, ali i na nekoliko lokacija u Zagrebu, te da je pustio bradu pokušavajući prikriti svoj identitet.

Uz Karlovića, uhićen je jedan 31-godišnjak, te je nad njim provedena kriminalistička obrada zbog sumnje da je osumnjičenom pomagao nakon ubojstva, rekao je Deak.

Neslužbeno se doznaje da je novac dugovao Karlović ubijenom Čupiću.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene