Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon skoro mjesec dana

Uhićen osumnjičenik za Čupićevo ubojstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhvaćenog bjegunca Vilima Karlovića zagrebačka policija sumnjiči da je krajem listopada ubio svog vjenčanog kuma Adriana Čupića na zagrebačkoj Savici.

'Osumnjičeni je uhićen zbog osnovane sumnje da se dovodi u svezu u s tim kaznenim djelom, ali da bismo to mogli potvrditi moramo završiti kriminalističku obradu', izjavila je poslijepodne glasnogovornica policije Aleksandra Ljuba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ubojstvo na Savici Policija i u inozemstvu traži Vilima Karlovića Slika nije dostupna Globus donosi Kakva je veza Dine Drpića s ubojstvom na Savici?

Navodeći samo inicijale osumnjičenog, rekla je kako je 38-godišnjak uhićen oko 13,45 sati na području Maksimira u obiteljskoj kući. Nije bio naoružan i nije pružao otpor, a u kući je bio sam.

U akciji su uz krim policiju sudjelovali specijalci i interventna policija koja je blokirala zonu uhićenja kako sigurnost građana ne bi bila ugrožena.

>> MUP raspisao tjeralicu za kumom ubijenog Čupića

Glasnogovornica nije željela otkriti gdje je Karlović uhićen, dok mediji nagađaju da je uhvaćen na Pešćenici u napuštenoj kući u Livadarskom odvojku VI.

Nakon uhićenja Karlović je odveden na kriminalističku obradu koja bi trebala rasvijetliti je li on ubio Čupića koji je 30. listopada s prostrijeljenom glavom nađen u automobilu na zagrebačkoj Savici. Obrada bi trebala otkriti i motiv ubojstva, a mediji nagađaju da je Čupić likvidiran zbog duga od 130 tisuća eura.

Za Karlovićem je 20. studenoga raspisana tjeralica radi obavijesnog razgovora pod sumnjom da ima važna saznanja o ubojstvu zaštitara Čupića. Karlović je, naime, posljednji put viđen noć prije ubojstva, a potom su se izgubio svaki trag.

Karlović i Čupić bili su pripadnici 1. gardijske brigade Tigrovi.

Prema pisanju medija, Karlović je bio zarobljen na Ovčari i jedan je od sedmorice preživjelih. Nakon puštanja iz logora vratio se na dubrovačko ratište i sudjelovao u oslobađanju Cavtata i Konavala, kao i u akcijama "Bljesak" i "Oluja". Nakon rata postao je poduzetnik i trgovao je nekretninama. Svjedočio je u postupku protiv "vukovarske trojke" Veselina Šljivančanina, Miroslava Radića i Mile Mrkšića.

Njegov kum Čupić iz Tigrova je nečasno otpušten 2001. zbog silovanja, a osuđivan je za mnoga kaznena djela, među ostalim i za napad nožem. Krajem devedesetih je s Nenadom Filipovićem, optuženim za pljačke Fine i Zagrebačke banke u kojima su ubijena dvojica zaštitara i građanin, osuđen na uvjetnu kaznu od 10 mjeseci zbog iznude.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene