Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zahvaljujući uspješnom provođenju mjera restrukturiranja, Croatia Airlines u prva je tri kvartala ove godine ostvario 20,3 milijuna kuna neto dobiti te ukupan pozitivan pomak od 30,2 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prošle godine.


Uz to ostvarena je i operativna dobit u iznosu 28,8 milijuna kuna, što je višestruko bolji rezultat u odnosu na isto razdoblje lani, kad je operativna dobit iznosila 2,7 milijuna kuna, priopćeno je iz Croatia Airlinesa.

Vezani članci Zrakoplov Croatia Airlinesa, ilustracija (Foto: Croatia Airlines) Croatia Airlines u 9 mjeseci ove godine prevezla 1,1 milijun putnika manje nego prošle godine Slika nije dostupna Croatia Airlines će morati smanjiti flotu i broj letova

'Unatoč izazovnoj gospodarskoj situaciji, brojnim poteškoćama s kojima je zrakoplovno tržište suočeno i sve težim uvjetima poslovanja s kojima se susreću brojne kompanije u Hrvatskoj, Croatia Airlines je sa završetkom trećeg kvartala ove godine zabilježila pozitivne poslovne rezultate. Pozitivni poslovni rezultat Croatia Airlinesa nastao je primjenom mjera strateškoga, operativnoga i financijskog restrukturiranja, zbog čega su operativni troškovi u prvih devet mjeseci bili za 10 posto niži od troškova ostvarenih u istom razdoblju prethodne godine, što je pridonijelo povećanju operativne dobiti za nešto više od 26 mil. kuna.

>>VIDEO Evo kako se servisiraju avioni CA!

Neto dobit nakon trećeg kvartala 2013. godine bilježi se prvi put nakon 2007. g., kad je potkraj godine ostvarena neto dobit od 1 mil. kn. Ostvareni rezultati pokazali su opravdanim prihvaćanje programa restrukturiranja Croatia Airlinesa od strane Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) sukladno regulativi europske komisije', stoji u priopćenju.

Provođenjem preostalih mjera čija je realizacija predviđena u okviru procesa restrukturiranja namjerava se osigurati dugoročna opstojnost kompanije i njen daljnji razvitak, što bi uz aktualne tržišne prilike i projekcije omogućilo Croatia Airlinesu da se još uspješnije pozicionira na regionalnom i europskom zrakoplovnom tržištu, naglasili su u priopćenju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook