Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zahvaljujući uspješnom provođenju mjera restrukturiranja, Croatia Airlines u prva je tri kvartala ove godine ostvario 20,3 milijuna kuna neto dobiti te ukupan pozitivan pomak od 30,2 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prošle godine.


Uz to ostvarena je i operativna dobit u iznosu 28,8 milijuna kuna, što je višestruko bolji rezultat u odnosu na isto razdoblje lani, kad je operativna dobit iznosila 2,7 milijuna kuna, priopćeno je iz Croatia Airlinesa.

Vezani članci Damir Vanđelić, bivši član Nadzornog odbora Ine Ina već zaradila gotovo milijardu kuna više nego u istom razdoblju lani. Vanđelić zna što bi s tim viškom: "To treba dati građanima" Slika nije dostupna Croatia Airlines će morati smanjiti flotu i broj letova

'Unatoč izazovnoj gospodarskoj situaciji, brojnim poteškoćama s kojima je zrakoplovno tržište suočeno i sve težim uvjetima poslovanja s kojima se susreću brojne kompanije u Hrvatskoj, Croatia Airlines je sa završetkom trećeg kvartala ove godine zabilježila pozitivne poslovne rezultate. Pozitivni poslovni rezultat Croatia Airlinesa nastao je primjenom mjera strateškoga, operativnoga i financijskog restrukturiranja, zbog čega su operativni troškovi u prvih devet mjeseci bili za 10 posto niži od troškova ostvarenih u istom razdoblju prethodne godine, što je pridonijelo povećanju operativne dobiti za nešto više od 26 mil. kuna.

>>VIDEO Evo kako se servisiraju avioni CA!

Neto dobit nakon trećeg kvartala 2013. godine bilježi se prvi put nakon 2007. g., kad je potkraj godine ostvarena neto dobit od 1 mil. kn. Ostvareni rezultati pokazali su opravdanim prihvaćanje programa restrukturiranja Croatia Airlinesa od strane Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) sukladno regulativi europske komisije', stoji u priopćenju.

Provođenjem preostalih mjera čija je realizacija predviđena u okviru procesa restrukturiranja namjerava se osigurati dugoročna opstojnost kompanije i njen daljnji razvitak, što bi uz aktualne tržišne prilike i projekcije omogućilo Croatia Airlinesu da se još uspješnije pozicionira na regionalnom i europskom zrakoplovnom tržištu, naglasili su u priopćenju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju