Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zmija na stepenicama

Nakon ugriza: Hercegovina u strahu od poskoka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djevojčica stara niti dvije godine preživjela je ugriz poskoka. Dogodilo se to u kućnom dvorištu nedaleko od Posušja.

Neuobičajeno toplo vrijeme za ovo doba godine posve zbunjuje životinje. Likom lutaju medvjedi, a ni zmije, eto, nisu u zimskom mirovanju.

Pročitajte i ovo Madeleine McCann Novo otkriće Procurili sudski spisi: Otkriven stravičan zločin navodnog otmičara malene Maddie Policijska potjera u Zagrebu - 2 Filmska potjera Djevojčica je jurila Mercedesom i izazvala kaos u gradu: Policija objavila tko će odgovarati

Ovdje na trijemu ispred kuće sjedila je mala Izabela, unučica Anice Begić koja nam još u šoku prepričava kako je poskok napao dijete. Ne sluteći da zmije još vrebaju, a kamoli da im plaze oko kuće, kada je jednoipogodišnja djevojčica pred kućom vrisnula mislili su da je pala i udarila se. No očajna majka je u rupi ispod stepeništa ugledala glavu zmije, koja je ugrizla djevojčicu za prst. Srećom tu je sa automobilom bila njihova rođakinja i hitno ih odvezla liječniku u obližnje Posušje.

>> Najezda zmija od pola metra u središtu Osijeka

Posuški liječnici su djevojčicu kolima hitne prebacili u mostarsku bolnicu gdje je dobila protuotrov i sada je dobro. Čitava Hercegovina ovih dana je na oprezu, jer svi su saznali za napad poskoka na dijete u selu Posuške glavice kod Posušja. 'Ima crne pjege po sebi mi je zovemo crnostrig', objasnio nam je jedan od mještana. Baka i susjedi vrebali su na stepenište, no tek sutradan su je ugledali zmiju na istom mjestu i zatukli je.

Rupe u stubištu probili su zbog oticanja vode iz dvorišta. Izabeline roditelje i baku sada najviše muči je li se zmija unutra okotila i postoji li tu još koja zmija. Osim Izabele, imaju još i tromjesečnu bebu, a zmije su ovdje izgleda otporne i na hladnoću, jer mještani su ih viđali i zimi. Ipak, svi se nadaju kako će zahlađenje otjerati te opasne gmazove.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene