Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"mala zemlja agresivnih ljudi"

Crnu Goru nije uvrijedila Trumpova izjava: "Naše prijateljstvo sa SAD-om snažno je i trajno"

Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp
Vlada Crne Gore reagirala je na izjavu predsjednika SAD-a Donalda Trumpa koji je u intervjuu za televiziju Fox Crnu Goru nazvao "malom zemljom agresivnih ljudi".

"To su snažni ljudi. To su jako agresivni ljudi. Mogu postati agresivni i, čestitam, imamo treći svjetski rat", izjavio je Trump.

Pročitajte i ovo Donald Trump Izašli mu ususret Trump u posljednji trenutak dobio odgodu - ne mora položiti 464 milijuna dolara Donald Trump Cjenkao se sa sudom Trumpu istječe vrijeme: Mora platiti 454 milijuna dolara ili bi mogao ostati bez nekretnina

Vlada Crne Gore danas je izdala priopćenje u kojem ističe kako su "ponosni na svoju povijest i tradiciju i mirnodopsku politiku koja je dovela do pozicije stabilizirajuće države u regiji i jedine države u kojoj se nije ratovalo raspadom bivše Jugoslavije"

"Zemlja koja je primila i zaštitila 120.000 unesrećenih ljudi i obitelji. Država koja je prva u Europi pružila otpor fašizmu i danas kao nova članica NATO-a i kandidat za Europsku uniju doprinosi miru i stabilnosti ne samo na europskom kontinentu, već širom svijeta, zajedno s američkim vojnicima u Afganistanu. Mi gradimo prijateljstva, a ni jedno nismo izgubili, ujedno sposobni da hrabro i odlučno branimo i obranimo vlastite nacionalne interese. U današnjem svijetu punom izazova nije bitno koliko ste veliki ili mali, nego u kojoj mjeri čuvate vrijednosti slobode, solidarnosti i demokracije. Zbog svega ovog prijateljstvo i savezništvo Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država snažno je i trajno", poručuju iz Vlade Crne Gore.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene