Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oformljen poseban tim za nastavak istrage

Bivšim čelnicima Kamenskog kaznene prijave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv Antuna Crlenjaka i Davora Vlajčevića policija je podnijela kaznene prijave.

Nakon provedenih kriminalističkih istraživanja, te dokaznih radnji ispitivanja svjedoka i pretraga Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnio je kaznenu prijavu protiv posljednjeg direktora propale tekstilne tvrtke Kamensko Antuna Crlenjaka i Davora Vlajčevića, predsjednika Nadzornog odbora te tvrtke i suvlasnika tvrtke Vilinske poljane - najvećeg dioničara Kamenskog.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Radnice najavile tužbu Crlenjak: Moje privođenje nema veze s Kamenskim Slika nije dostupna Zloporaba položaja Priveden Antun Crlenjak, bivši direktor Kamenskog

Postoje osnove sumnje da je Crlenjak u dogovoru s Vlajčevićem od njega kupio dionice trgovačkog društva Dalta d.o.o. iz Zagreba po cijeni koja značajno premašuje stvarnu vrijednost dionica čime je II osumnjičeniku pribavio imovinsku korist u razlici između stvarne cijene i cijene po kojoj su kupljene dionice. Također je time pribavljena i imovinska korist trgovačkom društvu 'Vilinske Poljane d.o.o., objavio ej MUP.

Oformljen posebni tim za nastavak istrage

Nakon podnošenja kaznene prijave nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu održan je savjetodavni sastanak na kojem je ocijenjeno kako je nužno nastaviti izvide radi utvrđivanja svih okolnosti pod kojima su kaznena djela počinjena i moguće odgovornosti drugih osoba, priopćeno je iz MUP-a.

'Kako se radi o složenim financijskim transakcijama u koje je uključen veći broj odgovornih osoba i trgovačkih društava, a kako bi se izvidi uspješno proveli dogovoreno je da će u skladu s Protokolom o zajedničkom radu daljnje izvidne radnje i mjere, provoditi za to posebno određen tim policijskih službenika i državnih odvjetnika', stoji u priopćenju MUP-a.

Crlenjak i Vlajčević pušteni a da nisu odvedeni u Županijsko državno odvjetništvo

Crlenjak i Vlajčević večeras su prethodno pušteni na slobodu prije isteka 24 sata, koliko ih je policija imala pravo zadržati.

'Policija ih je pustila obojicu prije isteka roka od 24 sata koliko ih imaju pravo zadržati', rekao je Crlenjakov odvjetnik Mate Matić. Matić smatra da je policija nakon pretrage očito zaključila da nema potrebe da ih odvodi u ŽDO.

Glasnogovornica zagrebačkog ŽDO-a Dunja Pavliček potvrdila je također da su Crlenjak i Vlajčević pušteni na slobodu prije dovođenja na ŽDO. 'Javljeno nam je da neće doći na ispitivanje i policija može sama redovitim putem protiv njih podnijeti kaznenu prijavu', rekla je Pavliček.

Matić: Ovdje je riječ o dionicama Dalte

Matić je odbacio nagađanja da su njegov branjenik i Vlajčević uhićeni zbog slučaja Kamensko, ustvrdivši da je zapravo riječ o dionicama Dalte.

No, neki mediji navode da je tvrtka Dalta, koju se povezuje sa suvlasnikom EPH Ninoslavom Pavićem, bila ključna u preuzimanju Kamenskog koje je navodno namjerno uništeno radi vrijednog zemljišta i nekretnina.

'To nema nikakve veze s Kamenskim i riječ je o medijski napravljenoj hajci koja ide u krivom smjeru', kazao je Matić, dodavši da će se vrlo brzo vidjeti da je to pogrešno. (D.Ma./Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene