Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije poznat motiv

CNN: Rahamijeva supruga otputovala iz SAD-a nekoliko dana prije eksplozija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Supruga Ahmada Khana Rahamija, osumnjičenog za bombaške napade u New Yorku, otputovala je iz Sjedinjenih Država nekoliko dana prije eksplozija u New Yorku i New Jerseyu, rekao je u utorak za CNN jedan službeni izvor.

Američki dužnosnici pokušavaju doći u kontakt s njom uz pomoć svojih kolega u Pakistanu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kazao je dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

Pročitajte i ovo Policija i vatrogasci u New Yorku Kaos u New Yorku VIDEO Podrhtavanje tla i eksplozije probudili građane: Policija odmah podigla helikoptere Auto nakon požara u New Yorku Imaju razloga za to VIDEO Dvije osobe poginule, pet ozlijeđenih u prometnoj nesreći: Zbog jednog razloga policija sumnja na terorizam

Rahami (28), koji je osumnjičen za postavljanje eksplozivnih sredstava tijekom vikenda, oženio se u Pakistnau i doveo je svoju suprugu u Sjedinjene Države, navodi se u medijskim izvješćima.

Rahami je uhvaćen u ponedjeljak u Lindenu u New Jerseyu nakon dramatične pucnjave s policijom. Prijavio ga je vlasnik bara kojemu se bradati muškarac koji je za vrijeme jakog pljuska spavao nasuprot vratima njegove taverne učinio sličnim osumnjičenom za napade.

Osumnjičeni i dva policajca ranjeni su u pucnjavi. Rahami, koji je upucan s više metaka je "u kritičnom, ali stabilnom stanju", izjavio je u utorak šef newyorške policije za CBS.

Vlasti nisu dale informacije o mogućim motivima napada Khana Rahamija kojega savezni tužitelj tereti po pet točaka optužnice za pokušaj ubojstva prvog stupnja i za posjedovanje oružja.

Očekuje se da će biti podneseno još optužbi protiv Rahamija na saveznom sudu. Newyorški gradonačelnik rekao je da je eksplozija bombe u New Yorku u kojoj je ranjeno 29 ljudi bio "teroristički čin". (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene