Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Apel i upozorenje građanima

Poruka stvorila paniku na potresom pogođenim područjima: ''Ne nasjedajte!''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Važno je upozorenje stiglo iz Hrvatske seizmološke službe nakon što su se na društvenim mrežama počele širiti dezinformacije da će se oko podneva dogoditi još jedan potres. Seizmolozi upozoravaju da potrese nije moguće prognozirati.

''Potresi nemaju veze s pojavama na nebu. Naknadnih potresa poput ovih jutros na žalost može biti još. Ako ste u ugroženom području držite se podalje oštećenih zgrada i čuvajte se'', poručili su iz Seizmološke službe RH.

Apel građanima: Ne idite samoinicijativno u Petrinju

Pročitajte i ovo Stana Bjelajac iz Majskih Poljana sa svojom unukom Sedam dana nakon potresa Banovina podrhtava, živi se, ali u strahu: "Svega imamo, ali što to vrijedi kad nema mira" Slika nije dostupna Osnovali posebnu grupu Pravna klinika pogođenima potresom nudi besplatnu pomoć u prijavi šteta

Ravnateljstvo civilne zaštite apeliralo je na sve građane da ne idu samoinicijativno u Sisak i Petrinju jer se stvaraju gužve koje otežavaju rad žurnih službi.

''Mole se građani da ne idu u Sisak i Petrinju. Bez obzira na Vaše najbolje namjere, apeliramo da ne idete na područja pogođena potresom. Petrinja i Sisak su mali gradovi, gužve koje nastaju nekontroliranim i nekoordiniranim volonterstvom otežavaju i usporavaju rad žurnih službi'', apel je Ravnateljstva civilne zaštite.

Poručuju da su na područje nakon potresa Sisačko-moslavačke županije upućene sve raspoložive operativne snage sustava civilne zaštite, žurne službe iz svih područja Republike Hrvatske i pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite sa potrebitom opremom.

''Želite li pomoći, umjesto odlaska na potresom pogođena područja, možete to učiniti na drugi način, doniranjem financijskih sredstva ili humanitarnom pomoći u obliku prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština, odjeće i slično u koordinaciji sa Hrvatskim Crvenim križem'', ističu iz CZ-a.

Detaljne upute o načinu doniranja novčanih sredstava i potrepština nalaze se na web stranici Hrvatskog Crvenog križa, a možete ih pogledati i ovdje.

Ponude za donacijama opreme, mehanizacije, građevinskog materijala ili pružanja nužnih usluga građani mogu uputiti na mail adresu: potres.petrinja@mup.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene