Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijerka je, čini se, pobijedila u sporu sa svojim ministrom i zamjenikom u stranci Darkom Milinovićem.


Već u četvrtak Vlada mijenja dva zakona - onaj o medicinskoj oplodnji i zabrani pušenja u ugostiteljskim objektima! Vlada će uredbom izmijeniti zakon i liberalizirati pušenje. Tako bi sljedeći vikend, kako doznajemo, nakon dugo vremena, mogao biti prvi s cigaretama u kafićima! Htio to ili ne, ministar je u konačnici morao dati zeleno svjetlo izmjenama dvaju zakona. 'Ponosan sam što smo poboljšali zakon', kaže Milinović. A izmjene bi se trebale dogoditi za nekoliko dana. Drugi čovjek HDZ-a očito je popustio i pred premijerkom koja je od početka dala naslutiti ovakav ishod. Samim time i dala do znanja tko je šef.

Partneri će vezu dokazati potpisom kod javnog bilježnika

Vezani članci Ilustracija (Foto: Pixsell, Goran Kovačić) Pala odluka: Slovenci zabranili rad trgovina nedjeljom, ali postoji vrlo zanimljiv izuzetak Slika nije dostupna Pušenje se vraća u kafiće, ali pod strogim uvjetima

Zakon o medicinskoj oplodnji mijenjao bi se u nekoliko spornih točaka. Zamrzavanje zametaka i dalje se neće dopuštati, osim ako žena ima zdravstvenih poteškoća. Ići će se na ruku izvanbračnim partnerima koji će vezu ubuduće moći dokazati tek potpisom kod javnog bilježnika. Zadovoljni su time i koalicijski partneri. 'Evo mi smo tu kod crkve, na crkvenom slavlju. Kažu ljudi - griješiti je ljudski, ali grijeh treba znati priznati, zar ne. U to spada i pogreška, ako je napravljena, ona će se ispraviti', kaže Josip Friščić.

Milinović ne želi priznati

Prvi hladniji dani u kontinentalnom dijelu Hrvatske dali su i stvarnu sliku zabrane pušenja. Kafići prazni, oni hrabriji puše na terasama. Slažu se, Zakon je od početka mogao biti fleksibilniji. No, ministar ima svoju računicu. Smatra da je za sve kriva recesija, a ne zabrana pušenja. Tvrdi Ličanin, čini se, imat će radije sto argumenata kako o zabrani pušenja tako i o medicinskoj oplodnji, nego priznati da je konačno došao na ono što su svi znali od samog početka.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju