Obavijesti Video Pretražite Navigacija
infrastruktura puca

Stihijska gradnja dolazi na naplatu: Cesta u Dubrovniku postala je opasna po život, građani strepe od urušavanja

Rušenje kuće (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Rušenje kuće (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Rušenje kuće (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Rušenje kuće (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Orlanda Tolić (Foto: Dnevnik.hr) Zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Orlanda Tolić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Rušenje kuće (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Rušenje kuće (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Rušenje kuće (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/4 >>
Loše vrijeme moglo bi stvoriti dodatne probleme u Dubrovniku. Zbog izvođenja građevinskih radova jedna je dubrovačka cesta pred urušavanjem, pa ju je grad zatvorio za promet. Taj je dio grada doslovce opasan za život.

Dubrovačka infrastruktura sada i doslovno puca po šavovima. Posljednji događaji doveli su do toga da je zbog građevinskih radova pukla vodovodna cijev, pa je Ulica bana Josipa Jelačića u Gružu do daljnjeg zatvorena za prometovanje. ''Prilikom postavljanja zatega jedna je zatega probila vodovodnu cijev i potekla je voda i dogodilo se ispiranje tla i uslijed te velike količine odlomio se komad tla ispod zemlje'', objašnjava Orlanda Tolić, zamjenica gradonačelnika Dubrovnika.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

Stanovnici ove ulice već mjesecima u nevjerici gledaju na radove i puknuća na cesti.

No sve je po Generalnom urbanističkom planu Dubrovnika, u kojem Grad ne vidi problem. Problem je, kažu, u izvođenju radova. Prije tri mjeseca gradonačelnik je najavljivao kaznene prijave prema Investitoru jer je već tada cesta bila oštećena, prijave nisu podnesene, a danas je situacija samo gora.

''Nakon očevida jučer cesta se zatrpala jer s današnjim danom su najavljene jako velike kiše i oborine. Strah nas je da uslijed te velike količine kiše ne dođe do daljnih puknuća i daljnjeg propadnja ceste'', kaže Tolić.

Koliko je cesta opasna znat će se nakon nalaza sudskog vještaka. Investitor je poručio da ništa ne želi komenirati, a građani sa strepnjom čekaju najavljenu kišu.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene