Loše vrijeme moglo bi stvoriti dodatne probleme u Dubrovniku. Zbog izvođenja građevinskih radova jedna je dubrovačka cesta pred urušavanjem, pa ju je grad zatvorio za promet. Taj je dio grada doslovce opasan za život.

Galerija


Dubrovačka infrastruktura sada i doslovno puca po šavovima. Posljednji događaji doveli su do toga da je zbog građevinskih radova pukla vodovodna cijev, pa je Ulica bana Josipa Jelačića u Gružu do daljnjeg zatvorena za prometovanje. ''Prilikom postavljanja zatega jedna je zatega probila vodovodnu cijev i potekla je voda i dogodilo se ispiranje tla i uslijed te velike količine odlomio se komad tla ispod zemlje'', objašnjava Orlanda Tolić, zamjenica gradonačelnika Dubrovnika.

Vezani članci Snijeg u Dubrovniku Ovo se doista rijetko viđa: Pahulje zabijelile i Dubrovnik, gradske vlasti angažirale zimsku službu Kamion zapeo za kuću u Dubrovniku - 3 Nema mira za stanovnike dubrovačke ulice: Žalili se na obližnje gradilište, a sada je i kamion udario u kuću

Stanovnici ove ulice već mjesecima u nevjerici gledaju na radove i puknuća na cesti.

No sve je po Generalnom urbanističkom planu Dubrovnika, u kojem Grad ne vidi problem. Problem je, kažu, u izvođenju radova. Prije tri mjeseca gradonačelnik je najavljivao kaznene prijave prema Investitoru jer je već tada cesta bila oštećena, prijave nisu podnesene, a danas je situacija samo gora.

''Nakon očevida jučer cesta se zatrpala jer s današnjim danom su najavljene jako velike kiše i oborine. Strah nas je da uslijed te velike količine kiše ne dođe do daljnih puknuća i daljnjeg propadnja ceste'', kaže Tolić.

Koliko je cesta opasna znat će se nakon nalaza sudskog vještaka. Investitor je poručio da ništa ne želi komenirati, a građani sa strepnjom čekaju najavljenu kišu.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr