Loše vrijeme moglo bi stvoriti dodatne probleme u Dubrovniku. Zbog izvođenja građevinskih radova jedna je dubrovačka cesta pred urušavanjem, pa ju je grad zatvorio za promet. Taj je dio grada doslovce opasan za život.

Galerija


Dubrovačka infrastruktura sada i doslovno puca po šavovima. Posljednji događaji doveli su do toga da je zbog građevinskih radova pukla vodovodna cijev, pa je Ulica bana Josipa Jelačića u Gružu do daljnjeg zatvorena za prometovanje. ''Prilikom postavljanja zatega jedna je zatega probila vodovodnu cijev i potekla je voda i dogodilo se ispiranje tla i uslijed te velike količine odlomio se komad tla ispod zemlje'', objašnjava Orlanda Tolić, zamjenica gradonačelnika Dubrovnika.

Vezani članci Grad Dubrovnik protiv investitora koji je ugrozio lokalnu cestu podiže kaznenu prijavu (Foto: Dubrovnik.hr) Ugrozio lokalnu cestu: Grad Dubrovnik protiv investitora podiže kaznenu prijavu Crkva na Braču oko koje se gradi zgrada (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatske urbanističke katastrofe: Cesta koja "visi" iznad provalije, zgrada podignuta oko crkve, apartmani u nacionalnom parku...

Stanovnici ove ulice već mjesecima u nevjerici gledaju na radove i puknuća na cesti.

No sve je po Generalnom urbanističkom planu Dubrovnika, u kojem Grad ne vidi problem. Problem je, kažu, u izvođenju radova. Prije tri mjeseca gradonačelnik je najavljivao kaznene prijave prema Investitoru jer je već tada cesta bila oštećena, prijave nisu podnesene, a danas je situacija samo gora.

''Nakon očevida jučer cesta se zatrpala jer s današnjim danom su najavljene jako velike kiše i oborine. Strah nas je da uslijed te velike količine kiše ne dođe do daljnih puknuća i daljnjeg propadnja ceste'', kaže Tolić.

Koliko je cesta opasna znat će se nakon nalaza sudskog vještaka. Investitor je poručio da ništa ne želi komenirati, a građani sa strepnjom čekaju najavljenu kišu.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr