Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Vukovaru

Cesta smrti: Na istome mjestu gdje je vozačica naletjela na dječaka i pobjegla, prije godinu i pol nastradala je i Monika - "Bol. Teška bol"

Aktualno Galerija Cesta smrti u Vukovaru, ilustracija - 2 Cesta smrti u Vukovaru, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Cesta smrti u Vukovaru, ilustracija - 6 Cesta smrti u Vukovaru, ilustracija - 6 Foto: DNEVNIK.hr Cesta smrti u Vukovaru, ilustracija - 5 Cesta smrti u Vukovaru, ilustracija - 5 Foto: DNEVNIK.hr Cesta smrti u Vukovaru, ilustracija - 4 Cesta smrti u Vukovaru, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Cesta smrti u Vukovaru, ilustracija - 3 Galerija 1/7 >>
Na pješačkom prijelazu u Vukovaru 38-godišnja vozačica udarila je 16-godišnjeg dječaka, a zatim pobjegla dok je dječak, bez svijesti, ostao ležati. Iako je policiji trebalo svega dva i pol sata da pronađe vozačicu, ovaj je slučaj otkrio da upravo tu prometnicu mještani zbog prečestih nesreća nazivaju – cestom smrti. Više donosi reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić.

Na savršeno ravnoj cesti kroz Borovo naselje 38-godišnja vozačica krenula je u obilazak kamiona. Iako je ondje dopuštena brzina 70 kilometara na sat, nerijetko se vozi brže.

16-godišnji dječak zakoračio je na pješački prijelaz, a vozačica je prekasno zakočila. Nesreća je bila neizbježna. Dječak gubi svijest, a vozačica – bježi s mjesta nesreće.

Dječak je bez svijesti prevezen u bolnicu. "On je naveo kratko da mu se zacrnilo. Radilo se o prijelomu potkoljenice. On je zbrinut i neće trebati operaciju. Pratimo njegovo stanje", rekao je liječnik Nenad Čekić za Dnevnik Nove TV.

Vozačica je napuhala 0,0 promila, no i dalje se čeka nalaz krvi i urina. Kazneno je prijavljena za nepružanje pomoći i izazivanje prometne nesreće.

Predviđena kazna za nepružanje pomoći po hrvatskom zakonu je do jedne godine zatvora. Kada sami prouzročite nesreću i ne pružite pomoć, tada je to do tri godine zatvora. U slučaju naleta vozila na ovog maloljetnika, riječ je upravo o toj drugoj kazni.

Pročitajte i ovo Marina Bešić Đukarić Otišla s mjesta događaja Novi detalji nesreće u Vukovaru: Vozačica je pretjecala kamion koji je propuštao dječaka i pokosila ga

Mještani su itekako upoznati s tom cestom. Na istom mjestu prije godinu i pol i na Moniku Buličić naletio je automobil. "Ja se ništa to ne sjećam. Samo sam se jednostavno spustila kao da sam bila gore na nebu. Bol. Teška bol. Jauk."

Metalne konstrukcije umjesto kostiju ruke i riječi liječnika i danas su podsjetnik na nesreću. "Moramo vam desnu ruku, kaže, kompletno operirati. Od ramena do lakta", prisjetila se.

Takvi prizori poprilično su česti na toj cesti, ali na njoj nisu rijetkost ni dijelovi automobila koje mještani pokazuju. Njima se upalilo crveno svjetlo i traže – semafor.

Pročitajte i ovo Ilustracija sramotno ponašanje Nevjerojatan slučaj: Udarila dijete na zebri, izašla iz auta, pomaknula ga i ostavila u nesvijesti

"Križanje je posebno opasno i svako malo događaju se nesreće. Koliko sam čuo, bilo ih je oko 15. Ovo nazivaju i cestom smrti. Ovo je prijelaz i za aute, i za pješake, i bicikle, a nema nikakvih uspornika, nema semafora", kaže Zoran Šimunović.

I dok mještani čekaju prometna rješenja, dječak s početka naše priče pušten je na kućnu njegu. U njegovu oporavku pomaže starija sestra, koja se o njemu i skrbi jer im je oboje roditelja smrtno stradalo, također u prometnoj nesreći.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene