Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Problemi u gospodarskom sektoru i novi Vladini potezi bile su neke od tema današnjeg sastanka čelnika Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske udruge poslodavaca.


Na stastanku je zaključeno, među ostalim, da će se dati podrška svakom razvoju poduzetničkog duha u Hrvatskoj. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko upoznao je čelnike HUP-a o potezima i programu novog vodstva HDZ-a, a naglasak je stavljen na to da probleme u realnom gospodarskom sektoru treba depolitizirati i da će HDZ biti spreman na konsezus u dobrim gospodarskim projektima, objavljeno je na internet stranicama HDZ-a.

Vezani članci Tomislav Karamarko Karamarko opleo po Manoliću uoči njegova 101. rođendana: "Drug Josip nije običan Hrvat, starac. Bistar je, ambiciozan sufler i kreator hrvatske političke zbilje" Slika nije dostupna Poduzetnici se žale, Vlada kaže: Okrenite se Europi

V.d. predsjednik HUP-a Ivan Miloloža složio se s potrebom konsezusa oko ključnih pitanja te se, kao i većina, složio da se konačno treba definirati u kojem smjeru ide hrvatsko gospodarstvo te u koje grane gospodarstva treba ulagati i što poticati. Tijekom razgovora naglasak je stavljen i na potrebu usklađivanja obrazovnog sustava s potrebama realnog sektora kako bi se smanjila nezaposlenost.

Uz Karamarka na sastanku su bili potpredsjednik HDZ-a Božidar Kalmeta, Darko Horvat, Martina Dalić, Ivan Domagoj Milošević, Ivan Šuker, Đuro Popijač, Zlatko Ževrnja te glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, a osim Milolože, Davor Majetić, Damir Kuštrak, Božo Prka, Tomislav Thur i Ivica Mudrinić. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.