Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Buši se i noću

Bušenje tunela kod Omiša: 'Detonacije su stalno, kuće su nam popucale'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uskoro bi trebalo biti riješeno usko prometno grlo kroz Omiš. Radovi na zaobilaznici napreduju, potpredsjednik Vlade Branko Grčić obećao je 100 milijuna kuna za dovršenje, no mještani su i dalje u problemima.

Ne zbog gužvi i kolona, već zbog odrona stijena, koje bušenje i miniranje tunela na zaobilaznici dodatno pospješuju. Kilometarske kolone od Splita prema Makarskoj i Dubrovniku ljeti prolaze baš kroz Omiš. Više sati čekanja u koloni na po vrućini trebala bi riješiti zaobilaznica. Potpredsjednik Vlade Grčić obećao je 100 milijuna kuna za dovršenje. No, dok se u brdu iznad grada probija tunel, vlasnici kuća žive u strahu od odrona stijena. Kamene gromade padaju i same od sebe, a tek uz radove i bušenje.

Pročitajte i ovo Vjekoslav Bakašun - 1 Iskustvo i mladost U 91. godini ide po još jedan mandat, a na drugom kraju Hrvatske najmlađu listu čine kandidati koji nisu napunili ni 20 godina: "Politike se ne bi trebali bojati" Slika nije dostupna RADOVI GOTOVI U RUJNU 2022. Probijen tunel Komorjak zbog kojeg su stanovnici Omiša ostali u šoku: Otkriveno i kolika je šteta nakon miniranja

"Detonacije su stalno, mislili smo da će s vrimenom bit manje ali sve je gore , kuće su nam popucale", ističe Zoran Baučić, predsjednik mjesnog odbora.

Naselje Borak u brdu, tunel je tu ispod kuća. Pogled na more predivan, strah gadan. Zadnjih dana još i kiše koje izazivaju odrone. Najgore je noću. "Kad se ti digneš usred noći, što znaš, hoće li stijena pasti", rekao nam je mještanin Ivica Fak.

Nova cesta će od Splita stići zagorom, prijeći preko kanjona Cetine mostom, ući u brdo tunelom i tako zaobići grad Omiš. Za sada se gradi samo tunel, mostu ni traga. Dosad je probušeno 950 od predviđenih 1.500 metara.

Šef gradilišta Davor Crnković ističe da su miniranja u okviru propisa. "Radimo 24 sata", kaže. Cesta kroz centar Omiša je zapravo Jadranska magistrala. Ljeti prođe nevjerojatan broj automobila prema Makarskoj i Dubrovniku. Prodavači s tržnice uz sadašnju glavnu cestu još neće izgubiti kupce iz kolona. Za sada, stijene koje su padale, nikoga nisu ozlijedile. Neka tako i ostane.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene