Ana Brnabić, nestranačka političarka hrvatskih korijena, buduća je premijerka Srbije, odlučio je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.


Buduća premijerka Srbije bit će Ana Brnabić, nestranačka političarka, hrvatskih korijena, medijski posebno zanimljiva zbog otvorenog isticanja svoje homoseksualne orijentacije. Njezin otac rođen je u Staroj Baški na otoku Krku, koju Ana redovito posjećuje. Srbijanski predsjednik, Aleksandar Vučić odabrao ju je za mandatarku, kaže, nakon što ga je uvjerila da ima većinu u parlamentu.

Vezani članci Srpska zastava, ilustracija (Foto: Srdjan Ilić/PIXSELL) Čeka se reforma pravosuđa, krše se prava novinara: Brojne primjedbe u izvješću EK-a o vladavini prava u Srbiji Aleksandar Vučić (Foto: Srđan Ilić/Pixsell) "Njegovo pravdanje oružane pobune protiv hrvatskih vlasti početkom devedesetih je neprihvatljivo"

"Želim da naglasim da ovo nije poraz ni za Srpsku naprednu stranku niti za bilo koga drugog. Ovo je moja želja da pokušamo da pronađemo u datom trenutku najbolje rješenje, jer pred nama je važna 7. revizija koju provodi MMF, pred nama je važno da dalje popravljamo svoje mjesto na doing business listi Svjetske banke", kaže Vučić.

A na uspjeh svoje sumještanke ponosni su i u Staroj Baški na Krku gdje novoizabrana srbijanska premijerka svake godine ljetuje u obiteljskoj kući. Sumještani kažu da u Anin uspjeh nikad nisu ni sumnjali.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr