Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)
Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Kako je na Twitteru objavila Sandra Švaljek Milan Bandić je pristao na uvjete koje su pred njega postavili zastupnici liste Nezavisni za Hrvatsku, Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović te će bista Ive Lole Ribara ipak biti uklonjena niti dva mjeseca nakon što je postavljena.


Na zahtjev Kluba gradskih zastupnika Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića, Milan Bandić uklonit će bistu Ive Lole Ribara, objavila je tako na svom Twitter profilu Sandra Švaljek, bivša kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba.

Vezani članci Slika nije dostupna Esih i Hasanbegović uputili pisma Plenkoviću, Bandiću i Stieru - evo što traže od njih Slika nije dostupna Bandić: "O promjeni imena trga mogu odlučiti jedino građani", Mrak Taritaš: "To je nebitna stvar"

 

 

 

Bista Ive Lole Ribara postavljena je prije nepuna dva mjeseca u parku Prilaz Baruna Filipovića, nakon što je donesena odluka o mijenjenju imena Trga maršala Tita u Trg republike Hrvatske. Bio je to njegov pokušaj kompromisnog rješenja kako bi primirio dvije suprostavljene strane oko spornog imena trga na kojem se nalazi HNK.

Bista Ive Lole Ribara u nekoliko je navrata nakon toga išarana grafitima, a sada je čini se Milan Bandić popustio pritiscima desnice koja mu svojim rukama pomaže da održi vlast u gradskoj skupštini.