Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)
Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Kako je na Twitteru objavila Sandra Švaljek Milan Bandić je pristao na uvjete koje su pred njega postavili zastupnici liste Nezavisni za Hrvatsku, Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović te će bista Ive Lole Ribara ipak biti uklonjena niti dva mjeseca nakon što je postavljena.


Na zahtjev Kluba gradskih zastupnika Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića, Milan Bandić uklonit će bistu Ive Lole Ribara, objavila je tako na svom Twitter profilu Sandra Švaljek, bivša kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba.

Vezani članci Bista Ive Lole Ribara ipak ostaje (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Bista Ive Lole Ribara ostaje: Gradska skupština protiv uklanjanja, Hasanbegović proglasio "moralnu pobjedu" Slika nije dostupna Bandić vratio bistu Ive Lole Ribara, Hasanbegović osudio "nasilnički i samovoljni potez"

 

 

 

Bista Ive Lole Ribara postavljena je prije nepuna dva mjeseca u parku Prilaz Baruna Filipovića, nakon što je donesena odluka o mijenjenju imena Trga maršala Tita u Trg republike Hrvatske. Bio je to njegov pokušaj kompromisnog rješenja kako bi primirio dvije suprostavljene strane oko spornog imena trga na kojem se nalazi HNK.

Bista Ive Lole Ribara u nekoliko je navrata nakon toga išarana grafitima, a sada je čini se Milan Bandić popustio pritiscima desnice koja mu svojim rukama pomaže da održi vlast u gradskoj skupštini.