Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Brown čestitao Sanaderu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski premijer Gordon Brown čestitao je danas premijeru Ivi Sanaderu i poželio mu uspjeh u drugom mandatu, priopćilo je britansko veleposlanstvo u Zagrebu.

"Čestitam vam na ponovnom imenovanju za premijera i želim vam uspjeh u drugom mandatu na toj dužnosti", stoji u Brownovoj čestitki.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na Twitteru ostavio poruku Trogodišnji sin premijera izazvao zbrku na burzi Slika nije dostupna Anketa pokazala Britanci: Bilo tko, samo ne Gordon Brown

Hrvatski sabor izglasao je u subotu povjerenje novoj Vladi kojoj je, u svom drugom mandatu za redom, na čelu premijer Ivo Sanader.

 Britanski premijer pozdravlja napredak kojeg je Hrvatska ostvarila tijekom prvog Sanaderovog mandata i nada se da će uspjeti ući u EU i NATO.

 "Još puno toga treba učiniti kako bi se dovršile nužne pripreme, ali uvjeravam vas u našu trajnu potporu", istaknuo je Brown.

"Pozdravljam strateško partnerstvo naših dviju zemalja. Dijelimo isti cilj stabilne i napredne jugoistočne Europe", kaže Brown naglašavajući kako cijeni konstruktivnu ulogu Hrvatske u regiji.

Prvi čovjek Downing Streeta "sretan" je zbog ulaska Hrvatske kao nestalne članice u Vijeće sigurnosti smatrajući da je to važna dužnost. 

"Vlastito iskustvo Hrvatske u sukobima i obnovi važan su doprinos i radujem se širenju naše suradnje u tom tijelu", navodi Brown u čestitki premijeru Sanaderu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene