Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski premijer Gordon Brown čestitao je danas premijeru Ivi Sanaderu i poželio mu uspjeh u drugom mandatu, priopćilo je britansko veleposlanstvo u Zagrebu.


"Čestitam vam na ponovnom imenovanju za premijera i želim vam uspjeh u drugom mandatu na toj dužnosti", stoji u Brownovoj čestitki.

Vezani članci Slika nije dostupna Brown: Prijetnja Al Kaide aktualna i u novom desetljeću Slika nije dostupna Trogodišnji sin premijera izazvao zbrku na burzi

Hrvatski sabor izglasao je u subotu povjerenje novoj Vladi kojoj je, u svom drugom mandatu za redom, na čelu premijer Ivo Sanader.

 Britanski premijer pozdravlja napredak kojeg je Hrvatska ostvarila tijekom prvog Sanaderovog mandata i nada se da će uspjeti ući u EU i NATO.

 "Još puno toga treba učiniti kako bi se dovršile nužne pripreme, ali uvjeravam vas u našu trajnu potporu", istaknuo je Brown.

"Pozdravljam strateško partnerstvo naših dviju zemalja. Dijelimo isti cilj stabilne i napredne jugoistočne Europe", kaže Brown naglašavajući kako cijeni konstruktivnu ulogu Hrvatske u regiji.

Prvi čovjek Downing Streeta "sretan" je zbog ulaska Hrvatske kao nestalne članice u Vijeće sigurnosti smatrajući da je to važna dužnost. 

"Vlastito iskustvo Hrvatske u sukobima i obnovi važan su doprinos i radujem se širenju naše suradnje u tom tijelu", navodi Brown u čestitki premijeru Sanaderu.