Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi vlasnik

Brodosplit prodan samoborskom DIV-u!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prodan je Brodosplit današnjim potpisom ugovora između predstavnika samoborskog DIV-a i Vlade. U Trećem maju radnici su prosvjedovali.

Novi se vlasnik obvezao provesti plan restrukturiranja koji je odobrila i Europska komisija. U škveru bi nakon toga, prema potpisanome, ostalo raditi 2000 radnika, što je za tisuću i pol manje nego sada. Sindikati zbog toga traže socijalni sporazum s novim vlasnikom koji sredinom ožujka očekuje prve ugovore o gradnji brodova.

Pročitajte i ovo Ivan Vrdoljak Nakon žalbi građana Loše vijesti za bivšeg ministra: Tvrtka Ivana Vrdoljaka ostala bez dozvole za rad Ivan Anušić na potpisivanju ugovora oko Black Hawka - 8 OBALNI OPHODNI BRODOVI Ugovori su potpisani prije deset godina, do sada smo dobili jedan brod. Anušić sada najavljuje nove rokove izgradnje

'Mislim da je potpisom ugovora o prodaji Brodosplita, s jedne strane omogućava nastavak brodograđevne industrije u tom brodogradilištu pod nadzorom privatnog vlasnika, a s druge strane ispunjavamo možda i najbolniju zadaću prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju', kazao je ministar Vrdoljak.

>> Vrdoljak: Nadajmo se svi skupa da DIV ima novca za Brodosplit

Prosvjedi u Trećem maju

Dok se Brodosplit privatizirao, u Trećem maju prosvjed. Brodogradilište bez brodova nije brodogradilište, upozorilo je nekoliko stotina radnika riječkog 3. maja na mirnom prosvjedu u krugu škvera.

Pozivaju Vladu da im što prije omogući zapošljavanje jer sada radi tek tridesetak posto radnika, dok su ostali na prisilnim godišnjim odmorima i čekanjima! Dali su rok Vladi od sedam dana. Potom će u nove sindikalne akcije. 'Gospodin Milanović je na sjednici Vlade rekao da smo vječiti gubitaši, ali mi njih pitamo, s ovog mjesta, tko vam, gospodo draga, puni proračun da imate tako velike plaće gore?', kazao je Juraj Šoljić, glavni sindikalni povjerenik SMH-a 3. maja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene