Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na varaždinskoj tržnici, ponuda je danas bila puno bogatija od uobičajene. Uz domaće kolače, med i ukusne džemove, u ponudi su se našli i briketi od konoplje.


Za domaći pekmez, med i pića na bazi meda, novac nije bilo teško izdvojiti. Kolači po recepturi naših starih, licitarska srca te beskvasni kruh tek su dio ponude domaćih proizvoda hrvatskog Zagorja.

Vezani članci Međunarodni dan svijesti o bacanju hrane - 4 Četvrtina Hrvata je gladna, a ovoliko kilograma hrane na godinu bacite - da toga niste ni svjesni Ilustracija, nalet teretnog vlaka na automobil Tragedija kod Varaždina: Vlak naletio na automobil na pružnom prijelazu, jedna osoba poginula

Bila je to prigoda i za kušati brikete od konoplje! Ne brinite - ovi su posve legalni. 'Konoplja je jako zdrava hrana, zbog svih sastojaka je u trendu u čitavom svijetu', rekao je Renge iz Slovenije.

>> Pusić: Nema straha, 'plac' će postojati i nakon ulaska u EU

Najmlađi su uživali u plodovima proljeća. Na Varaždinskom sajmu našli su se i okusi iz cijele Hrvatske. 'Imamo maslinovo ulje, proizvode od suhih smokava, ušećerene kore od naranče i bademe', rekla je Džive iz Župe Dubrovačke. A i proizvod koji tek čeka svjetsko tržište.

'Ovo ima funkciju da nosite po kući, a pošto je malo i kao grublje tu unutra ovo masira noge', rekao je Josip. Našlo se tu za svakoga ponešto, uz dobru hranu i pjesmu zabave nije nedostajalo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook