Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Branko Hrg u subotu je ustvrdio kako postoje poteškoće u funkcioniranju sadašnje vlasti, ali i dodao da se to ne može smatrati krizom.


"Ne može se to još nazvati krizom ali, u svakom slučaju, problema u funkcioniranju ima", rekao je Hrg u Splitu prije sastanka sa predstavnicima splitsko-dalmatinskog HSS-a odgovarajući na upit novinara postoji li kriza u vlasti zbog odnosa partnera u njoj.

Hrg je podsjetio na sastanak čelnika Domoljubne koalicije u petak rekavši kako su svi na tom sastanku izrazili nezadovoljstvo sporošću rješavanja poteškoća te su se dogovorili da će se "maksimalno napregnuti" radi ubrzanja procesa.

"Nema trzavica unutar Domljubne koalicije, jer svi mi, od HDZ-a do Hrasta, suglasni smo da sve ide sporo. Jednostavno, vrijeme je predinamično i ne stignemo raspraviti svaku temu, ne sastajemo se dovoljno i ne radimo dovoljno zajedno na rješavanju stvari. U tome je mali nedostatak, ali to nije nikava trzavica, nego premalo komuniciramo," poručio je Hrg.

'Most ima svoje zahtjeve'

Vezani članci Slika nije dostupna Ni nakon rekonstrukcije Vlade ništa još nije gotovo: Evo još pitanja na koja ne znamo odgovore Slika nije dostupna Dan koji je uzdrmao Vladu: Hladnokrvno razrješenje ministara i još 9 važnih događaja

Na novinarski upit je li onda problem s Mostom Hrg je rekao kako Most ima svoje zahtjeve.

"Most kao Most, ima svoje zahtjeve. Hrvatski građani su na izborima Mostu dali te mandate koje su im dali i oni imaju pravo postaviti svoju politiku kako su je postavili. Sve skupa malo duže traje jer ima puno sudionika u priči," rekao je Hrg.

Upitan tko je dgovoran što se procesi na rješavanju poteškoća i ne odvijaju brže, Hrg je odgovorio da je u Hrvatskoj nova situacija koje dosad niije bilo.

"S jedne strane imamo Domoljubnu koaliciju, a s druge strane Most, a uz nas tu je još i lista Milana Bandića koji je praktički pridruženi partner u Domoljubnoj koalciji, i sve to skupa traži puno razgovora, međusobnog uvažavanja i tolerancije," kazao je Hrg.

Osvrćući se na poteškoće sa kandidaturom ministra branitelja, Hrg je rekao kako to ministarsko mjesto pripada HDZ-u i partneri u Domljubnoj koaliciji podržavaju onog kandidata kojeg predloži HDZ.

Na upit znači li to da ostali partneri u Domoljubnoj koalciji podupiru kandidatru Milijana Brkića za ministra branitelja, Hrg je odgovorio: "MI se ne miješamo u taj dio, to HDZ mora riješiti s Mostom". (Hina)