Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši predsjednik

'Odlazim iz HSS-a'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što se javno pobunio protiv suradnje HSS-a u sklopu Nardone koalicije sa SDP-om, na predstojećim izvanrednim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, Branko Hrg je odlučio da odlazi iz stranke kojoj je donedavno bio na čelu.

Bivši predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Branko Hrg odlučio je napustiti stranku zbog njezinog sklapanja sporazuma s Narodnom koalicijom kojoj je načelu SDP.

Pročitajte i ovo Krešo Beljak na presici Željka Lenarta Osipanje pred izbore Raskol u HSS-u: Glavni tajnik napustio stranku, Beljak mu upao na presicu Slika nije dostupna Nezadovoljan koalicijom Hrg o HSS-ovom odabiru SDP-a: 'Stranka se prodaje k'o svinje na placu'

Njegovo pismo koje je poslao medijima prenosimo u cijelosti.

'Dosljednost i karakter važni su i u politici, odlazim iz HSS-a. Stjepan Radić osnovao je Hrvatsku pučku seljačku stranku, a potom je preregistrirao u Hrvatsku republikansku seljačku stranku. HRSS stupa u Seljačku internacionalu (Međunarodni savez svega organiziranog seljaštva), no pri povratku iz Moskve u domovinu, upitan od dr. Mačeka o rezultatima posjeta Moskvi, Radić odgovara: “Ništa! Komunisti ne žele saveznike, nego samo sluge.”

Jugoslavenski režim naredio je izbacivanje riječi "republikanska" iz naziva pa je ostala Hrvatska seljačka stranka. Nakon drugog svjetskog rata zabranjuje se djelovanje HSS-a, hapse se pa i ubijaju vodeći ljudi i HSS nastavlja djelovati širom svijeta u izbjeglištvu.

Pravni sljednik režima koji je HSS izgnao iz Hrvatske je SDP. Dakle, HSS je ušao u predizbornu koaliciju sa djetetom svojeg političkog krvnika.

Zbog ulaska HSS-a u predizbornu koaliciju sa SDP-om, donio sam jednu od najtežih odluka u dugogodišnjoj političkoj karijeri. Izlazim iz HSS-a.

Smatram da je ulazak u predizbornu koaliciju sa SDP-om dugoročno kraj HSS-a. To je koalicija temeljena na zadovoljenju osobnih apetita nekolicine gladnih političkih usta na principu čiste trgovine i političke prostitucije. Ta odluka HSS mijenja svjetonazorski i znam da dijelim mišljenje i nezadovoljstvo velikog dijela članstva, nažalost ne i vodstva.

Čovjek mora pronaći svoj put, izgraditi stav i karakter i od njega ne odustajati, čak i u politici!

Moj je stav od početka jasan. Ovo nije moja koalicija, ovo nije moje opredjeljenje i ovaj HSS više nije moj HSS. Sa današnjim danom istupam iz stranke!', napisao je Branko Hrg.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene