443551
443551
443551
443551
443551

JASNA PORUKA NARODNE KOALICIJE 'Vraćamo se gdje nam je mjesto'

  • , 17.07.2016., 07:48
  • Autor:
  • komentara

SDP i partneri potpisali su koalicijski sporazum. Narodna Koalicija, uz slogan ''Siguran Smjer'', koja uz SDP okuplja HNS, HSS i HSU, u Zaboku se obvezala na suradnju u iduće 4 godine.

 
 
 
 
Narodna koalicija potpisala sporazum (Video: Dnevnik Nove TV)
Narodna koalicija potpisala sporazum (Video: Dnevnik Nove TV)

Zajedničkim snagama šalju poruke o preuzimanju vlasti nakon izbora, a jasno su se odredili i prema MOSTU, HDZ-u, ali i Vladinoj kadrovskoj križaljci. Budu li je ispunjavali.

Redom su dolazili koalicijski partneri, ali i poznata lica koja će nositi koalicijske liste i biti dio vlade i vlasti ukoliko će su sastavljati Narodna Koalicija.

Potpis na koalicijski ugovor obećanje je za kadroviranje ali i zajedničke poruke kojima će se pokušati privuči birače i odgovoriti suparnicima.

'Pozivam da se nadmećemo idejama politikama u sadržaju i da zaglušujući topot negative koji je, nadam se, po zadnji puta korišten i da ćemo to arhivirati', poručio je predsjednik SDP-a, Zoran Milanović.

A kakvu Hrvatsku vide dođu li na vlast?

'Fokus rada je budućnost Hrvatske, ono što ćemo raditi je preuzeti političku odgovornost', poručio je predsjednik HNS-a, Ivan Vrdoljak.

'Nama treba bolja pametnija ljepša Hrvatska. Hrvatska po mjeri građana, Hrvatska u kojoj se štite slabiji i Hrvatska koja napreduje', rekao je predsjednik HSU-a, Silvano Hreljak.

'Za Hrvatsku koja će imati stabilnu vlast i neće trpjeti eksperimente', poručio je predsjednik HSS-a, Krešo Beljak.

Europski put uz gospodarstvo dio je programa koalicije.

'Pustimo ponos on dovodi do ekscesa samosvijest da smo svjesni tko smo što smo i gdje nam je mejsto u Europi. Gdje je najuređenije tamo se vraćamo, gdje nam je mjesto, ovaj puta za stvarno', poručio je Milanović.

Najavljuju vraćanje i nastavak projekata iz vremena dok su vladali.

'Vratiti kurikularnu refromu, stipendije, tehnologije, znanost, obrazovanje, ekonomiju koja donosi rezultate', poručio je Vrdoljak.

Još jednom objašnjenje koaliranja s HSS-om.

'Tu je i stranka nešto tradicionalnija od nas, nešto mekša u nastupu, recimo svojevrsni omekšivač', kazao je Milanović.

A onda je za, kako je rekao mekši nastup, prepustio odgovor vezan za Most.

"Ja za početak ne znam što je Most. Most sigurno nije treći put, Most je put HDZ-a i to je svima jasno i neka budu pošteni i to kažu prije izbora', rekao je Beljak.

Sebe uvjeravaju da su kao što kaže slogan 'Siguran put', no kampanja tek počinje pa treba uvjeriti birače kamo taj put vodi.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se