Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POLITIČKE MANIPULACIJE

Prvi komentar iz SDP-a: 'Figa u džepu bila na nekoj drugoj strani'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branko Grčić osvrnuo se se na jučerašnji razvoj situacije i prekid pregovora koalicije Hrvatska raste i MOST-a.

SDP-ov potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Branko Grčić prilikom otvaranja Studentskog doma Stjepan Radić na zagrebačkoj Savi osvrnuo se se na jučerašnji razvoj situacije i prekid pregovora koalicije Hrvatska raste i MOST-a.

Pročitajte i ovo Raskol u Mostu - 4 analiza raskola Kako se slomio Most? "Nije kriva samo lista, problemi se vuku iz kampanje" Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku"

'To su pojave u političkom životu koje podsjećaju na manipulaciju i ja to moram reći vrlo otvoreno. Ključni argument za to je da smo mi, kao predstavnici koalicije Hrvatska raste bili vrlo otvoreni, vrlo iskreni, da smo cijeloj priči pristupili na jedan korektan način, susretljiv, da se gospodin Milanović odrekao funkcije premijera radi suradnje s MOST-om i da smo vrlo jasno kandidirali gospodina Petrova za premijera. Svi naši partneri potom su na konzultacijama u utorak ujutro to potvrdili što ostavlja bilo kakvu sumnju u bilo kakve skrivene namjere', kazao je Grčić te dodao da je 'figa u džepu bila na nekoj drugoj strani'.

'To je ono što nas žalosti i to je ono što će hrvatska javnost sigurno u cijelosti prepoznati', dodao je Grčić.

Milanović najavio izvanrednu konferenciju za novinare

Na pitanje kako planiraju nastaviti dalje, što će biti s SDP-om i koalicijom Hrvatska raste, kazao je kako ova priča nikako nije dosegla vrhunac, a kamoli svoj završetak.

'Pričekajmo razvoj događaja. Vrijeme nas je naučilo ovih dana da su preokreti u jednom danu mogući tako da, vidjet ćemo što će biti i da li će se i naši potencijalni partneri, mostovci držati određenih principa koje su sami postavili. Nismo im ih mi nametnuli nego su ih sami postavili, a vidim da su ih spremni kršiti', rekao je Grčić.

Upitan smatra li da će nova vlada biti stabilna, kazao je kako ne želi oko toga spekulirati te da će vrijeme pokazati koliko će biti uspješna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene