Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Velikosrpska fašistoidna politika'

Branitelji reagirali na Pupovčeve izjave u Jadovnom: 'To neće proći'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbor udruga veterana gardijskih brigada iz Domovinskog rata reagirao je na izjave tijekom komemoracije u Jadovnom.

Dopredsjednik Udruge gardijskih brigada RH Ivica Tolić na današnjoj je konferenciji u Splitu istaknuo kako je pokušaj izjednačavanja partizana iz Drugog svjetskog rata i hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u zaslugama za hrvatsku neovisnost i demokraciju njima neprihvatljiv.

Pročitajte i ovo Kampanja presica SDSS-a Pupovac odgovorio zašto je glasao za Turudića Milorad Pupovac Razgovori Veliki Pupovčev manevar? SDSS ima novi plan za izbore, uskoro pada odluka

'Ne smijemo zaboraviti da su i Vukovar i Dubrovnik, ali i ostale hrvatske gradove i krajeve razarali srpski agresori, zajedno stupajući pod znakom kokarde i zvijezde petokrake. U Vukovar su ušli i okupirali ga srpski okupatori noseći kokarde, ali i zvijezde petokrake', poručio je Tolić, javlja dalmacijanews.com.

>> 'Jadovno pokazuje da je jedina funkcija NDH bila istrebljenje Židova i Srba'

Posebno su reagirali na stav Milorada Pupovca koji je izjavio da je Jadovno matica svih zločina koji su se u drugoj polovici 20. stoljeća dogodili u RH i BiH. 'Želimo jasno kazati u ime svih članova naših veteranskih udruga da ovaj njegov pokušaj aboliranja velikosrpske fašistoidne politike neće proći', poručio je Tolić, istaknuvši kako je neprihvatljiv činjenica da nijedna institucija nije reagirala na pokušaj Pupovca da iskrivi povijesnu istinu o stradavanju Hrvata i Bošnjaka – muslimana tijekom rata devedesetih abolirajući stvarne krivce.

Budući da je Pupovac to izjavio kao izaslanik Sabora, pita se Tolić, znači li to da iza navedenih teza stoji i Hrvatski sabor.

Mario Tomasović, predsjednik splitske Hvidre, istaknuo je da ih zabrinjava izjava premijera Zorana Milanovića koji je kazao 'da su zločini koje su počinile partizanske jedinice prihvatljiva cijena pobjede u Drugom svjetskom ratu. To je toliko nevjerojatna i morbidna izjava pa smatram da bi premijer Milanović ozbiljno trebao porazgovarati s onim tko mu priprema govore'.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene